(Last Updated On: 14. juni 2018)

Lene Espersen på besøg hos Jens Stevns hos Arkitektfirmaet Stevns til en snak om de udfordringer, mindre virksomheder møder i kampen for at vækste. (Privatfoto)

Hårlev: Det var en glad og stolt arkitekt, Jens Stevns, der for nylig tog imod den tidligere politiker og nuværende direktør i foreningen Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, på kontoret i Hårlev.

Lene Espersen ønskede med sit besøg at få indblik i små arkitektvirksomheder udfordringer med at opnå vækst.

Som lille virksomhed kæmper Jens Stevns dagligt en kamp om de større opgaver, hvor specielt rammeaftaler spænder ben for væksten, fordi rammeaftalerne ofte går til de store virksomheder, og holder de små udenfor. Derfor var Lene Espersens besøg en god mulighed for at drøfte udfordringerne.

Udbudsloven opfordrer til, at små virksomheder tilgodeses ved offentlige indkøb og giver desuden mulighed for at tildele kontrakter direkte uden udbud, når kontrakten er under 1.645.367 kr. Alligevel oplever Danske Arkitektvirksomheder desværre, at kommunerne gør det stik modsatte.

Også mange af de store boligselskaber har lavet rammeaftaler med store rådgivningsvirksomheder, og det gør det næsten umuligt for en lille virksomhed at byde på større opgaver.

Lene Espersen forstår udmærket problematikken og har sat gang i en undersøgelse, der skal afdække, hvordan de som forening kan sætte ind for at hjælpe de små virksomheder.

 

Skriv en kommentar