(Last Updated On: 9. april 2018)

På under en time uddelte Lions Club Stevns 317.600 kroner til 18 forskellige formål. Det skete i forbindelse med lokalafdelingens 45 års jubilæum

Se billederne fra den festlige formiddag i klubhuset på Munkevænget i Store Heddinge. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Sidste år rundede den internationale humanitære forening Lions Club sit 100. år.

Den 31. marts var det så den lokale afdeling Lions Stevns, der kunne fejre sin fødselsdag, om end med knap så mange år på bagen. I alt 45 år har foreningen haft sit virke på Stevns, og det blev lørdag den 24. marts fejret i klubhuset på Munkevænget 1A i Store Heddinge, hvor foreningen har haft til huse de seneste 25 år.

317.600 kroner uddelt

Præsident Ole Manniche Pedersen fortalte om klubbens historie. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Normalt er det fødselaren, der modtager gaver, men det var ikke tilfældet for Lions Stevns. De markerede jubilæet med at uddele imponerende 317.600 kroner til i alt 18 forskellige godgørende formål. Lions Club Stevns donerer yderligere årligt omkring 300.000 kroner til forskellige humanitære formål.

– Vi hjælper hvert år mange organisationer og lokale grupper ved at indsamle midler, med hjælp fra vores gode sponsorer og lokale virksomheder og ved den gode lokale opbakning, vi har, fortalte den lokale formand, Ole Manniche Pedersen.

Pengene kommer blandt andet fra salget i Lions genbrugsbutikken i Grønvolds Gård, fra salg af julelodder og fra det årlige veteranbilløb, som hvert år sender et stort antal veteranbiler på billøb på de stevnske landeveje.

Lokalformanden kunne oplyse, at Lions Club Stevns i dag har 21 medlemmer. Medlemmernes klubkontingent går til administration, hvorfor alle indsamlede midler går ubeskåret til donationer og hjælpearbejde.

Øjenforskning og I-canes

Lions har gennem tiderne gjort en stor indsats for de blinde. Organisationen var stærkt involveret i udviklingen af den snart 100 år gamle hvide blindestok og uddannelse af førerhunde, og senest har de bidraget til videreudvikling af en intelligent stok – I-cane hedder den – baseret på gps-teknologi.

Også denne lørdag blev området tilgodeset. Tidligere på året har Lions Club Stevns doneret to styk I-canes, og lørdag var der uddeling af 26.000 kroner til yderligere to stokke. Øjenforeningen, der forsker i og oplyser om øjensygdomme, fik tildelt 50.000 kr., som foreningens formand Carsten Edmund fik overrakt.

Medmenneskelighed

Et tilsvarende beløb fik forstander Christine Conradsen for Julemærkefonden Skælskør overrakt. Hun kvitterede for den flotte donation med en takketale, der med flere eksempler på, hvor grov mobningen blandt børn er i dag, gav stof til eftertanke for de fremmødte.

Forstander Christine Conradsen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hvert år modtager julemærkehjemmet 240 børn i alderen 7 til 14 år.

– Det er børn, der har ondt i livet, mistrives og har lavt selvværd. De er ekskluderet fra et fællesskab, føler ensomhed og har vægtudfordringer. Hos os får de et 10 uger langt ophold med fokus på fysiske aktiviteter, kost, hygiejne og mental sundhed, fortalte Christine Conradsen.

Børnene arbejder i og med fællesskaber i et mobningsfrit miljø, og de forlader hjemmet med markant øget selvværd og selvtillid.

– Til Danmarks Indsamling 2017 sagde TV2-forsangeren Steffen Brandt noget meget klogt: ”Man må aldrig gå ned på medmenneskelighed”. Lions, I viser medmenneskelighed, både lokalt, nationalt og internationalt. Tak for jeres medmenneskelighed, venlighed og generøsitet, sluttede forstanderinden.

Hårlev, Osted, Grønland, Sierra Leone

At Lions hjælper såvel lokalt, nationalt som internationalt kom fint til udtryk i donationerne.

Lokalt var der støttekroner til Stevns Integrationsforening, Stevns Friluftsscene, Kulturstedet Snurretoppen, pensionistforeningerne i Boestofte, Store Heddinge og Strøby, Vallø Seniorforening, Omsorgsbestyrelsen i Stevns kommune samt Støtteforeningen for Vallø Lokalhistoriske Arkiv.

Her ses nogle af de lokale modtagere foran klubhuset på Munkevænget. Fra venstre er det: Flemming Olsen – Store Heddinge og Omegns Pensionistforening, Käthe Jensen – Boestofte Pensionistforening, Lillian Lange – Strøbyhjemmets Pensionistforening, Inger Snoer – Boestofte Pensionistforening, Bjarne Hendrichsen – Snurretoppen, Elisabeth Vadsten og Leif Nielsen, begge fra Vallø Seniorforening. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Udenfor kommunegrænsen var der – udover de ovenfor omtalte donationer til I-Canes, Øjenforeningen og Julemærkehjemmet – en økonomisk håndsrækning til Handicaplejren 2018 i Osted samt midler til Lions’ egen mæslingekampagne.

Endelig blev der sendt midler både nord og syd for Danmark. Tilskud til en kreativ sommerlejr i Grønland, en øjenklinik i Sierra Leone, forskellige internationale miniprojekter i blandt andet Bolivia, Burkino Faso og Indien og endelig 45.000 til Anja Ringgren Lovén til hendes arbejde for heksebørn i Nigeria. Hun måtte for nylig aflyse sit foredrag i Snurretoppen om heksebørn, men kommer i stedet den 7. maj.
rmh

De 18 modtagere:

55.000 kr. – Heraf 45.000 kr. til Anja Ringgren Lovén, heksebørn i Nigeria samt 10.000 kr. til foredrag i Snurretoppen
Overrækkes til Anja ved foredrag den 7. maj i Snurretoppen

50.000 kr. – Julemærkefonden Skælskør
Overrakt til forstander Christine Conradsen

50.000 kr. – Øjenforeningen
Overrakt til formand for Øjenforeningen, øjenlæge Carsten Edmund

26.600 kr. – Internationale miniprojekter fra IR-katalog
Overrakt til Bent Jespersen

26.000 kr. – To styk I-cane stokke
Overrakt til Erik Holsko, Dansk blindesamfund

15.000 kr. – Stevns Friluftsscene til 100 nye stole
Overrakt til næstformand Lars Fridberg Nielsen og kasserer Nenna Larsen

15.000 kr. – Kreativ sommerskole i Tasiilag, Grønland for 150 udsatte børn
Overrakt til Bent Jespersen, Grønlandsudvalget

10.000 kr. – Snurretoppen til udstyr til direkte transmissioner
Overrakt til formand Bjarne Hendrichsen

10.000 kr. – Mæslinger, Lions landsdækkende kampagne mod mæslinger

10.000 kr. – Etablering af Masanga Øjenklinik i Sierra Leone
Overrakt til Poul Schön, der står for Lions hospitalet i Masanga

8.000 kr. – Støtteforeningen for Vallø Lokalhistoriske Arkiv til genoptrykning af Dan Pedersens fortælling om Tryggevældesteenen
Overrakt til Edith Hansen og Bodil Kroggård

6.000 kr. – Handicaplejer 2018 i Osted
Pengene skal gå til en handicappet og en hjælper

5.000 kr. – Stevns Integrationsforening
Overrakt til Abdikariin Mohamoud Ibrahin fra foreningen

5.000 kr. – Boestofte Pensionist forening
Overrakt til formand Käthe Jensen og kasserer Inger Snoer

5.000 kr. – Omsorgsbestyrelsen i Stevns Kommune til projektor
Overrakt til Vibeke Ambjørn

5.000 kr. – Store Heddinge og Omegns Pensionistforening
Overrakt til formand Flemming Olsen

5.000 kr. – Strøbyhjemmets Pensionist forening
Overrakt til formand Lillian Lange

5.000 kr. – Vallø Senior forening
Overrakt til formand Elisabeth Vadsten og næstformand Leif Nielsen

317.600 kr. – Donationer i alt ved Lions klub Stevns 45 års fødselsdag

 

Skriv en kommentar