(Last Updated On: 14. juni 2019)

Valget viste et meget stort vælgerskred. Venstrefløjen til venstre for Socialdemokratiet har aldrig haft flere mandater.

De grønne partier (Alternativet – SF – Radikale og Enhedslisten) fik samlet set en stor fremgang, som betyder at der vil ske en styrkelse af kampen mod klimaforandringerne.

Højrefløjen led et massivt nederlag. Stram Kurs kom ikke i folketinget. Ultraliberalisterne er decimeret.

Det er det vigtigste. Og det viser et enormt skred i vælgerhavet, som lover godt for fremtiden.

I Enhedslisten havde vi håbet på en fremgang. Det endte med en lille tilbagegang på ét mandat. Jeg tror, at det skyldes at der er nogle vælgere, som stemte på Enhedslisten sidste gang, som er vendt tilbage til SF.

Lokalt var det svært at hamle op med Jacob Mark, som har fået et rigtig godt valg. Det er ham vel undt, og jeg tror at hans gode resultat bl.a. skyldes, at han allerede da SF var regering med Radikale og Thorning, undsagde sit eget parti, og erklærede sig direkte uenig i folkeskolereformen, og slagtningen af lærerne.

Han har profileret sig på sager som har været mærkesager for Enhedslisten i mange år, som f.eks. opgør med tidslerne i folkeskolereformen, og minimumsnormeringer i daginstitutioner.

Jeg håber, at han (og SF) ikke kommer til at gentage fejlen fra Thorning-regeringen, hvor de lagde sig på en politik der “videreførte Løkke-regeringens økonomiske politik”.

En af de meget positive oplevelser under valgkampen, er den række af møder i det fri, som er gennemført i Stevns-Faxekredsen sammen med Tanja Larsson (S) og Jacob Panton (V). Jeg vil sige tak til de mange som har mødt os rundt om i Stevns’ og Faxes kommuner.

Endelig vil jeg sige tak til de mange som har givet mig en personlig stemme. Jeg lover, at forvalte den efter bedste evne. Jeg føler også, at det giver mig et godt rygstød i det fortsatte arbejde i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune.

Venlig hilsen
Sejer Folke
Enhedslisten
Kommunalbestyrelsesmedlem

 

Skriv en kommentar