(Last Updated On: 18. oktober 2018)

Priserne stiger på Stevns

Det er især i Strøby Egedes nybyggede område ved plejecenter Egehaven, at huspriserne er steget. (Foto: Klaus Slavensky)

Stevns: Det er ikke så tit at TV 2 Lorry har Stevns på »forsiden«, men det skete i sidste uge, da tv-stationen kunne fortælle, at Stevns oplever markant fremgang på huspriser.

Steget op til 22 procent

I løbet af det seneste år er prisen på et gennemsnitshus i Danmark steget med over 80.000 kroner.

I nogle kommuner er stigningen op til fem gange større, det viser nye tal fra Boligsiden. Ifølge Lorry er priserne steget 22 procent på et år.

Sammenligningen viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Gentofte er steget med 3.000 kroner, og det giver en samlet prisstigning for et hus på 140 kvadratmeter på over 420.000 kroner.

Stevns kommune ligger på en flot femte plads, med en prisstigning på lige under 300.000 kroner.

De nyudstykkede områder

Ejendomsmægler Katrine Schou fra Danbolig i Store Heddinge er enig i at udviklingen er positiv.

– Men der er fortsat store forskelle på Stevns, siger hun og peger på, at Strøby Egede er det område hvor priserne stiger mest.

– Især i de nyudstykkede områder omkring Nicolinelund, forklarer hun og fortæller, at rigtigt mange københavnske børnefamilier flytter til Stevns.

– Jeg kan nævne flere eksempler med huspriser på over fire millioner kroner, men det er ikke det generelle billede, understreger hun og tilføjer, at jokeren i området, som kan forandre alt, er hvis kommunen gør alvor af at omdanne landzone til byzone.
sky

Skriv en kommentar