(Last Updated On: 10. august 2018)

Se billeder af de mange besøgende på standende og længere nede på siden billederne af al aktiviteten ved Klap-en-fisk-anlægget. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Der var ekstra liv på lystbådehavnen i Rødvig sidste lørdag, da Stevns Fødevarenetværk i samarbejde med Stevns Turistforening afholdt Smag på Stevns.

Her kunne de mange gæster smage på og handle lækre lokale specialiteter: Grønt og frugt, urter og krydderier, bolcher og honning, basilikumis og stevnskirsebæris, øl og whisky, moste og teer, pølser, olier og oste og sågar uld samt kunsthåndværk.

Nostalgi og stevnskirsebær

For enden af alle herlighederne, i sit helt eget telt, havde Stevnskirsebærret fået egen stand.

Her var kirsebærtræer, smagsprøver på stevnskirsebær og saft fra Gikisa i Valløby.

Kommentarer som: »Det smager som i gamle dage«, »Det smager som min mor og far«, »Det minder mig om dengang jeg var barn« lød hyppigt i det lille telt, hvor mange også delte deres historier om stevnskirsebær med hinanden. Nogle havde planer om at plante stevnskirsebærtræer derhjemme, mens andre udvekslede tips og opskrifter.

Det var også her, at saftkonkurrencen om den bedste Stevnskirsebærsaft blev afholdt, og vinderen blev Annette Bentzen fra Højerup, som fik overrakt et diplom af borgmester Annette Mortsensen (V).

Trængsel ved fiskene

Ved Klap-en-fisk anlægget var der dagen igennem stor trængsel. Her stor naturvejleder Rasmus Elvekjær klar til at fortælle om og vise de mange børn – samt mange af deres forældre – hvad der findes i havet ud for Rødvig.

I bassinerne var krabber, skrubber, rødspætter, sortmundede kutlinger, aborrer og rejer. Rasmus dissekerede en rimte, så alle kunne se – og for de modige også røre ved – fiskens hoved og øjne, dens gæller, finner, mave og svømmeblære med mere.

Alt i alt en rigtig god dag for udstillere og besøgende, voksne og børn.
rmh

 

Skriv en kommentar