(Last Updated On: 16. april 2019)

Det er mange år siden, at der sidst var motorkørsel i Faxe Kalkbrud. (Foto: Stevns Motorklub)

Motorløb: Stevns Motorklub (SM) og Motorklubben Borup og Omegn (MBO) er i fuld gang med at planlægge og arrangere Jyske Bank Løbet, som bliver kørt lørdag den 4. maj.

Løbet er 2. afdeling af NEZ – Nordisk Mesterskab, samt en afdeling af Danmarksmesterskabet og Sjællandsmesterskabet i bilorienteringsløb.

De bedste kørere fra Sverige, Finland og Danmark deltager i løbet, som starter ved Faxe Ladeplads Idrætsforenings (FLI) cafeteria i Faxe Ladeplads i tidsrummet mellem kl. 13 og 15, hvor man har mulighed for at se bilerne.

– Ruten er selvfølgelig hemmelig for kørerne. Vi kører gennem Brandskov, Stubberupskoven, Stubberup, Faxe kalkbrud, Faxeindustriområde, Faxebryggeri, Borreshoved, Tystrup, Orup, Vindbyholt, Lindersvold, Feddet, Dyrehaven, Folehaven samt til mål i Faxe Ladeplads, hvor vi spiser og har præmieuddeling, oplyser Erik Molnit fra Stevns Motorklub.

Han kan også fortælle, at det er over 30 år siden, at de sidst fik lov til at køre i selve kalkbruddet.

Der er god mulighed for at se bilerne køre nede omkring søerne fra udsigtsplatformen Prismet ved Faxe Vandrehjem i tidsrummet fra kl. 15 til 17.

Stort arbejde bag

Løbsleder Erik Molnit fra SM og Vagn Olsen fra MBO har gennem årene lavet flere løb sammen. Erik henter tilladelser hos lodsejerne, mens Vagn tegner køreordrerne ind på kort til rutebøgerne.

Derudover er der 6 til 8 personer i løbsledelsen til at køre kontrol og sætte skilte op på løbsdagen.

– Vi forventer at sætte cirka 125 skilte og rutekontroller op, så vi kan kontrollere, at kørerne har fulgt den rigtige rute. Vi sætter også hemmelige tidskontroller op, så kørerne bliver straffet, hvis de kører for stærkt. På selve løbsdagen har vi flere hjælpere til tidskontroller samt beregning af resultater, forklarer Erik Molnit.

Da det er mesterskabsløb, er der dommere fra både Sverige, Finland og Danmark.

Det kan godt tage lang tid at få private tilladelser. Erik har besøgt og talt med cirka 100 personer for at få lov til at køre.

– Det er rigtig hyggeligt at komme rundt og tale med de personer, som ejer private veje, skove, marker, industriområder og andre steder, hvor vi har mulighed for at køre. Efter at jeg havde fået tilladelse til at køre rundt om bygningerne, spurgte en ældre mand på 92 år, om jeg ikke havde tid at blive og snakke. Det havde jeg selvfølgelig og den næste time fortalte han sin livshistorie om hans virksomhed og om maskiner, han selv havde bygget. Det var virkeligt spændende, siger løbslederen.

Det er ikke helt billigt at lave sådan et arrangement, som i år er sponseret af Jyske Bank samt Vinen og Druen fra Faxe Ladeplads.

Det er løbsledelsen taknemmelig for, ligesom de gerne vil takke alle de personer, som stiller deres område til råd for løbet.

Skriv en kommentar