(Last Updated On: 19. marts 2019)

Stjerneholdet var hurtige til at få fjernet murbrokkerne og fejet vejen. (Foto: Nikolaj Andersen)

Det var en Arla-lastbil, som påkørte muren. Det skete formentlig i forbindelse med en vending, og chaufføren opdagede ikke påkørslen

Store Heddinge: Mandag morgen væltede den ene mur ved byens gamle vandtårn, der fungerer som flot indgangsportal til Munkegårdsparken og ligger ud til vejen Ved Munkevænget.

Povl Christensen, der bor tæt ved Store Heddinge Vandtårn, har til Stevns WebTV fortalt, at muren må være væltet omkring kl. 9.15. Han var nemlig taget en tur i sit kolonihavehus mandag morgen, og da han et kvarter senere vendte hjem, var muren væltet.

Indenfor en time ankom Simon Vigsø fra Stevns Ejendomme, Stevns Kommune, til stedet for at inspicere skaderne.

Stjerneholdet – et aktiveringsprojekt under Jobcenter Stevns, der fortrinsvis henvender sig til unge kontanthjælpere på 18-30 år – blev straks sat på opgaven at få ryddet vejen for de mange murbrokker. De tog godt fat og indenfor en halv time var kridtstenene kørt væk og vejen fejet.

Arla-bil på afveje

Blandt murbrokkerne lå orange plastikstykker og sort plast fra et køretøj, og det har nu vist sig, at det er en Arla lastbil, som har påkørt muren.

Carsten Dreyer, der er kørselsleder hos Arla, oplyser til Stevnsbladet, at påkørslen formentlig er sket i forbindelse med en vending.

– Normalt kører vi ikke på den vej, så mit bud er, at han er kørt forkert og har foretaget en vending. Da vi fik nys om, at det kunne være en Arla bil, der havde påkørt muren, tog vi kontakt til den chauffør, som kørte i Store Heddinge i dag. Chaufføren var ikke klar over, at han havde påkørt en mur, men ved nærmere eftersyn af lastbilen, kunne han se, at der var sket skader, som var synlige på selve lastbilens kasse, forklarer Carsten Dreyer.

Arla kontakter nu Stevns Kommune for at aftale nærmere omkring forsikringsforhold mm.

Simon Vigsø oplyser, at kommunen vil genetablere muren med lokale kridtsten, når vejret tillader det.

Se indslaget fra Stevns WebTV her.
rmh

Skriv en kommentar