(Last Updated On: 18. august 2018)

Mogens Madsen (tv.) er ny formand for Vallø Lokalhistoriske Arkivforening, som har ansat Jon Petersen som ny arkivleder.

Hårlev: Stemningen var trykket, og mange var bevægede på det, der skulle have været en festdag på Vallø Lokalhistoriske Arkiv. For receptionen torsdag eftermiddag for den nye arkivleder: Jon Petersen blev indledt med det triste budskab, at støtteforeningens formand gennem de to seneste to år: Bodil Krogsgaard mandag var død uden forudgående sygdom efter at have deltaget i Gå-vennernes travetur i Gjorslev Bøgeskov.

Det var netop Bodil Krogsgaard, der havde indkaldt til sammenkomsten på arkivet, der efter en politisk beslutning nu er overgået fra at være kommunalt til foreningsdrevet. Af samme grund indkaldte støtteforeningen tidligere på året til stiftende generalforsamling i Vallø Lokalhistoriske Arkivforening, hvor Bodil Krogsgaard påtog sig hvervet som den første formand. Det var således hende, der sammen med næstformand Mogens Madsen ansatte Jon Petersen som den nye arkivleder.

Mogens Madsen indledte sammenkomsten med at mindes Bodil Krogsgaard og takkede for hendes indsats for arkivet og støtteforeningen.

Valgt blandt fire ansøgere

Den nye arkivleder blev valgt blandt fire ansøgere til stillingen. Ifølge Mogens Madsen var han og Bodil Krogsgaard ikke i tvivl om, at det var Jon Petersen, der skulle have jobbet som arkivleder.

Jon Petersen bor i Skrosbjerg, hvor han har haft adresse siden 1995. Han er oprindeligt uddannet socialpædagog, men blev for to et halvt år siden færdig som bibliotekar og er i dag ansat i deltidsstilling på Tårnby Bibliotek. Tidligere har han været ansat på Herfølge Bibliotek, hvor han bl.a. var én af drivkræfterne bag de meget populære foredrag i anledning af reformationsjubilæet sidste år. På Stevns vil Jon Petersen også være kendt som guide på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

– Jeg har generelt en stor interesse for historien, særligt det seneste århundrede. Derfor var det oplagt at søge stillingen som leder af arkivet her i Hårlev. Her er et levende miljø af mennesker, der interesserer sig for egnens nære forhistorie, siger han.

Den nye arkivleder vil som minimum være til stede i arkivet i åbningstiden hver torsdag kl. 14-17.30.

Der er tale om en deltidsstilling, som honoreres med et tilskud fra Stevns Kommune på samme måde som Stevns Lokalhistoriske Arkiv med adresse i Store Heddinge.

 

Skriv en kommentar