(Last Updated On: 8. marts 2019)

Peter Wulff er ny formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling på Stevns. (Arkivfoto)

Store Heddinge: Den lokale afdeling af Dansk Folkeparti har fået ny formand, idet Varly Jensen efter eget ønske valgte at træde tilbage efter et år, hvor han både har været formand for vælgerforeningen og gruppeformand i Kommunalbestyrelsen.

Det skete på partiets årlige generalforsamling, som blev afholdt i Tinghuset i Store Heddinge. Her blev en ny formand valgt: den 43-årige Peter Wulff fra Strøby Egede. Peter Wulff var opstillet for DF ved kommunevalget i 2017, hvor han fik 119 stemmer.

Der blev også valgt ny næstformand, idet Finn Møller ønskede at udtræde af bestyrelsen midt i sin valgperiode. Efter kampvalg blev posten besat af Lea Berg Henriksen med 12 stemmer, mens Ulla Rasmussen og Nina Brix Petersen hver fik fem stemmer.

Ved valg til bestyrelsen var der fire kandidater til to ledige pladser. Varly Jensen fik syv stemmer og blev valgt, mens Helene Brix Pedersen, Ulla Rasmussen og Nina Brix Petersen hver fik fem stemmer. Ved anden afstemning blev Helene Brix Pedersen valgt med ni stemmer. De to øvrige blev herefter valgt som suppleanter.

Et turbulent år

Dansk Folkeparti har 69 medlemmer, hvilket er stort set uændret i forhold til sidste år. I 2017 var medlemstallet på 110.

22 af medlemmerne var mødt op til generalforsamlingen, og her kunne den afgående formand fortælle om et 2018, som han kaldte for »et turbulent år«.
Blandt andet stod Budget 2018 for skud i hans beretning:

– Det viste sig hurtigt, at flertalsgruppen ikke magtede at overholde det underskrevne budget for 2018, som blev vedtaget i oktober 2017 sammen med Dansk Folkeparti. Ved budgetkontrollen 28. august 2018 viste der sig et skønnet træk på den lånte kassebeholdning på 67,1 millioner kroner – heraf er selve servicerammen overskredet med 35 millioner kroner, ifølge de nyeste tal. Den form for økonomisk uansvarlighed er ikke et folkestyre værdig, sagde Varly Jensen.

Også den seneste budgetprognose blev bemærket, idet det skønnes, at Stevns får en øget gældsætning på 40 til 50 millioner kroner alene i 2019 stigende til cirka 100 millioner kroner over de næste tre år.

– Det siger sig selv, at det ikke kan fortsætte på denne måde. Flertalsgruppen har ikke ønsket at rette sig efter KL og regeringens udmelding om, hvor mange penge kommunen må bruge. De fortsætter således deres planløse forbrug af lånte penge, hvor man gældsætter borgerne yderligere. Siden 4. december 2017, hvor de kuppede sig til magten, har de ikke imødekommet Dansk Folkeparti én eneste gang, sagde Varly Jensen.

Der sker for lidt

Omend formandens beretning blev godkendt – med en bemærkning om, at den ikke havde noget med lokalforeningens arbejde at gøre og at den ikke handlede om det organisatoriske arbejde i vælgerforeningen – efterlyste flere af de fremmødte aktiviteter for medlemmerne af partiet.

Den tidligere formand, Hans Byrge, udtrykte stor utilfredshed med bestyrelsens arbejde, og han var af den opfattelse, at der sker alt for lidt i forhold til dengang, han selv var med i bestyrelsesarbejdet.

Arne Kjeldsmark foreslog derefter en medlemsudflugt til Folketinget for at fejre »et forhåbentligt veloverstået valg«.
Folketingsmedlem Henrik Brodersen afsluttede aftenen med en orientering om livet på Christiansborg, og han erklærede sig parat til det forestående valg.
rmh

Skriv en kommentar