(Last Updated On: 17. august 2016)

Berørte buspassagererBåde pendlere, yngre og ældre skoleelever fra den sydvestlige del af Stevns er ikke blevet tilgodeset med de nye køreplaner

SYDVEST STEVNS: Der er kommet nye køreplaner og ikke mindst nye ruter i hele Stevns Kommune. I den nordlige del af kommunen har Strøby Egede og Strøby fået flere afgange, og skoleeleverne har også fået andre muligheder – og mange steder – bedre busruter.

Et sted i kommunen – på det sydvestlige Stevns er trafik-busplanlægningen dog gået i hårdknude; her skaber de nye køreplaner for både de ordinære busruter og skolebusserne problemer for børn, unge og borgere i Hellested, Barup, Arnøje, Hårlev og omegn.

– Skolebusserne, der betjener Juellinge, Barup, Barupvejen og Arnøje har den betydning, at børnene skal stå på bussen før kl. 7 om morgenen for herefter at blive sat af ved busstoppestedet i den lille landsby, Arnøje – og hernæst vente i 25 minutter, for herefter at tage en anden bus til Hellested, der ankommer 30 minutter før skoletid, siger Line Busch-Jensen til Stevnsbladet, der har børn på Hellested Friskole og på ungdomsuddannelsesinstitutioner i Køge.

De unge i ovennævnte område, som skal til deres uddannelsessteder i Køge, har tilsvarende udfordringer.

– De har mulighed for at tage denne skolebus før kl. 7 og køre med skolebussen til Hotherskolen, der ankommer kl. 7.40 for herefter at gå til stationen. Det betyder, at de under ingen omstændigheder kan nå deres uddannelse på Køge Gymnasium, 10. klasse center, Teknisk Skole osv. til undervisning kl. 8, fremhæver Line Busch-Jensen.

Kommunen arbejder på en løsning

Stevns Kommune er blevet gjort opmærksomme på problemet og formanden for Plan- og Teknikudvalget, Anette Mortensen, har følgende kommentar til Stevnsbladet:

– Vi er meget opmærksomme på de udfordringer nogle elever, der skal til videregående uddannelser, oplever i forbindelse med de nye busplaner. Der har i dag (onsdag den 17. august. red.) været møde mellem kommunen, Movia og lokalbus i Køge, hvor der er lavet en første evaluering. Der arbejdes på at finde en løsning, der kan tilgodese de elever, der skal til uddannelsessteder i Køge. De konkrete løsninger er ikke helt på plads endnu, men det forventes at en løsning vil kunne implementeres medio september.

cs

Skriv en kommentar