(Last Updated On: 12. december 2017)

Snegle kravler i flok, når de er mange nok. Her en sjælden art. (Foto: Sten Lennart Jakobsen)

Stevns Klint: Samtidig med, at stevnsboerne valgte ny kommunalbestyrelse, sad Danekræudvalget i Danmark og holdt sit halvårlige møde, hvor hele 48 spændende sager fra hele landet skulle vurderes. Af de 48 sager var de fem fundet på Stevns Klint, og en i Faxe Kalkbrud.

Fossiljægeren Bennicke

Hele fem stykker er fundet ved Stevns Klint, og af dem er de fire fundet af den lokale fossiljæger Peter Bennicke fra Tommestrup.

Det første stykke var en det hidtil eneste kendte eksemplar af slægten Acrilla, der nogen siden er fundet i det Danske Skrivekridt.

Et andet stykke er en flinteblok, med en helt usædvanlig stor ansamling af pigge og skalfragmenter fra søpindsvinet Tylocidaris rosenkrantzi. Dette stykke blev fundet løst på stranden ved Bøgeskoven.

Det tredje stykke er en komplet langhals (en slags krebsdyr), hvor alle pladerne ligger sammen. Normalt finder man kun enkelte løse plader fra langhalse, men det her er et af de eneste kendte eksemplarer hvor pladerne er samlet. Det sidste af Bennickes fund er et sæt helt utrolig velbevarede kæber fra rovfisken Enchodus.

Stevns altid repræsenteret

Det sidste Danekræ fra Stevns er fundet af Axel Paulsen fra Tyskland, og det er et komplet søpindsvin af arten Tylocidaris abilgaardi, hvor alle piggene ligger rundt om, et meget flot og udstillingsværdigt stykke.

Formand for Danekræudvalget og museumsinspektør ved Østsjællands Museum udtaler:

– Set fra mit lokale perspektiv, er jeg rigtig glad for at Kalklandet repræsenteret ved Stevns Klint og Faxe Kalkbrud altid er godt repræsenteret med nye unikke fund til Danekræ møderne. Det understreger virkelig hvor betydningsfulde geologiske lokaliteter Faxe Kalkbrud og Stevns Klint er, lyder det.

sky

 

Skriv en kommentar