(Last Updated On: 18. juni 2019)

Flere nye spisesteder og indkøbsmuligheder for besøgende på Rødvig Havn

Rødvig: Klintens Sandwichproviant – der ligger ved lystbådehavnen, der hvor Aqua Marina tidligere har været – har allerede serveret sine første sandwiches, salater og is. På lørdag den 22. juni åbner ‘det lille nye center’ ved bådværftet i fiskerihavnen med både café, ishus, kiosk og kunst. Dagen efter, søndag den 23. juni er der officiel åbning af VæRK21, et sted med lokal kunst, håndværk og design, som holder til i turistforeningens gule træhus ved lystbådehavnen.

Sandwich, salater og is

Man kan nyde den nysmurte sandwich, solen og udsigten over Rødvig Lystbådehavn. (Foto: Anders Grann)

I pinsen åbnede en ny café på lystbådehavnen, Klintens Sandwichproviant hedder den.

Her kan man proviantere sandwich og salater, varme og kolde drikke samt lækre is fra Hansens.

Caféen ligger på Havnepladsen 2, med skøn udsigt til lystbådehavnen.

Caféen er åben alle dage fra kl. 10 til 20.

Is, vandpiber og kunst

Den gamle bådebyggerhal i fiskerihavnen er denne sommer omdannet til et lille center med café, ishus og muligheder for forskellige indkøb af blandt andet maritime grejer, sommertøj, kioskvarer, frisk frugt og grønt samt blomster, kunsthåndværk og meget andet.

Ny forpagter af caféen med den gode udsigt bliver den meget hjemmevante Noah Barazi, som har arbejdet på værftet i mere end 3 år. Noah har erfaring med cafédrift i både Syrien og Istanbul og får nu én af sine største drømme opfyldt ved at åbne sin helt egen Café Beach Club – med almindelig café om dagen og vandpibe-café om aftenen.

I ishuset kan der købes vafler med Kastbergs gourmet is samt ispinde, mens man i kiosken både kan proviantere basale fornødenheder og lokale delikatesser.

Butikken har et varieret sortiment af bl.a. sommertøj fra By Lagoni, blomster fra Nordahl og Friis Blomster og fine sager fra bl.a. kunsthåndværkerne Dorte Færch, Elisa Dorrens og Lotte’s uldne sweatre.

Endelig vil det være muligt at købe strandting og at leje ‘sit-on-top’-kajakker og ‘stand-up-paddleboards’.

Det lille nye center har første åbningsdag lørdag den 22. juni.

Kunst, håndværk og design

På billedet ses holdet bag VæRK21: Bagest fra venstre: Grafiker Anne Birkholt Nielsen, møbeldesigner Nils-Ole Zib, møbelsnedker Finn Holm Nielsen, møbeldesigner Claus Boye Petersen og designer Charlotte Mannstaedt. Forrest fra venstre: Møbelsnedker Bodil Holstein, designer Cæcilie Telling, møbeldesigner Vibeke May Magnussen og keramiker Trine Birgitte Bond. (Pressefoto)

En keramisk kunstner, en grafiker samt en flok møbelsnedkere og designere har slået sig sammen om at skabe et smukt og ambitiøst rum for kunst, håndværk og design i det tidligere turistkontor i Rødvig.

– Det er fantastisk at kunne vise gæsterne i Rødvig, at vi lokalt kan skabe kunst og møbler i høj kvalitet. Gæsterne efterspørger flere aktiviteter og shopping-muligheder, og det får de nu, siger Katrine Hendriksen, formand for Stevns Turistforening, som ejer huset.

VæRK21 er butikkens navn, fordi den præsenterer kunstværker, fint håndværk og godt design på adressen Havnevej 21 i Rødvig. Besøgende vil kunne se møbler, lamper, boligtilbehør som f.eks. mobilholdere, bordskånere, bakker og æsker, keramiske kunstværker, grafiske værker og unikasmykker.

Søndag den 23. juni mellem kl. 15 og 18 indvies VæRK21 officielt med reception, hvor alle interesserede er velkomne.

Der vil være åbent i juni fra torsdag til søndag, i juli og august alle dage, samt september ligeledes torsdag til søndag. Åbningstiden er 12-20.
rmh

Skriv en kommentar