(Last Updated On: 29. oktober 2018)

Stevns: Kræftens Bekæmpelse Stevns og Stevns Kommune har indgået et nyt samarbejde om et kræftrådgivningstilbud, hvor alle borgere, der er berørt af kræft – hvad enten man selv er ramt, er pårørende eller efterlevende – nu har mulighed for at få rådgivning og støtte.

– Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt at blive overvældet af tanker og følelser. Mange kræftpatienter klarer sig med hjælp fra familie, venner og kollegaer eller ved en god kontakt til en læge. Men nogen gange kan det være brug for mere hjælp. Og der kan det være en lettelse at tale med en person, der ikke er følelsesmæssig involveret i ens situation, siger Charlotte Valgaard Jørgensen fra Kræftens Bekæmpelse.

Angst, behandling, økonomi

Rådgivningssamtalen kan foregå en til en, sammen med en pårørende eller, hvis der er behov for det, sammen med hele familien.

– Samtalerne kan handle om hjælp til at tackle bekymringer eller angst eller det kan handle om rådgivning i forbindelse med økonomiske eller sociale spørgsmål. Det kan også være spørgsmål om behandling eller senfølger eller råd til at turde tale med familien. De tanker som fylder allermest hos dig vil være omdrejningspunktet i samtalerne, siger afsnitsleder Birgitte Eskelund Schmidt fra Sundhed og Omsorg i Stevns Kommune.

Sidste mandag i måneden

Kræftens Bekæmpelses rådgiver vil være i Sundheds- og Frivillighedscenteret den sidste mandag i måneden.

En tid til en samtale kan bestilles hos sundhedskonsulent Denni Pedersen på tlf. 20252174 eller e-mail denped@stevns.dk.

Skriv en kommentar