(Last Updated On: 12. februar 2019)

Nogle af Stevns’ sejeste kvinder var mødt op til hård træning. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: ’Det kommer til at brænde, det kommer til at svie, og det kommer til at gøre ondt’, lovede holdtræner Mette de 10 seje kvinder, der lørdag formiddag i forrige uge mødte op til en times ’Booty Burn’ i træningssalen hos Fit & Sund i Algade.

Og ikke nok med, at de seje tøser lagde baller og lår til en times hård, sveddryppende træning med squats, hop, vægte, elastikker og høj puls. De måtte også hver især af med en 50-kroneseddel. Men det gjorde de nu gerne, for pengene gik til et godt formål, nemlig Make-a-wish Danmark, også kendt som Ønskefonden, der opfylder ønsker for børn mellem 3 og 18 år i Danmark med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde.

Samler ind flere gange årligt

Fit & Sund i Store Heddinge holder årligt fire til fem arrangementer til støtte for et godt formål.

– Vi samler ind til brystkræft i oktober. I december har vi Juleønsker Stevns, hvor vi uddeler julegaver, og så holder vi to til tre andre arrangementer hvert år med skiftende formål, fortæller centerchef Christina Petersen.

Hospitalsklovnene, knæk cancer og julefonden er blandt de gode formål, der tidligere er blev samlet ind til.

Forrige lørdag var det så Make-a-wish fonden, som fik glæde af det lokale velgørenhedsarrangement. På Mandehørm-holdet fik mændene lov at træne overarme, og bagefter mødte Stevns’ sejeste kvinder op til en omgang Bootey Burn.

Helene mødte sit store idol

Det er træningshusets medlemmer, som er med til at bestemme hvilke gode formål, der skal svedes for.

Denne gang var det Helene Brix, der for 10 år siden selv fik et ønske opfyldt af Ønskefonden, som organisationen hed dengang. Helene har hele sit liv haft genfejlsygdommen neurofibromatose, NF1, og kort før sin 18 års fødselsdag fik hun i 1999 indfriet sin helt store drøm: at møde FCK-angriberen Morten Nordstrand.

– Det var min lillesøster, der havde indstillet mig til ønskefonden, og det var en kæmpeoplevelse. Jeg besøgte nummer 10, FCK’s træningsanlæg, hvor jeg mødte

Morten Nordstrand, husker Helene Brix, der ved samme lejlighed fik en computer.

Oplevelsen havde stor betydning for Helene, der på grund af en knæskade er startet op i Fit & Sund for nyligt. Derfor foreslog hun Make-a-wish, så andre børn med svære sygdomme også kan få deres ønsker opfyldt.

Fra venstre Ruth Larsen, Nina Brix, Christina Petersen og Helene Brix. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Resultatet: 4.800 kr.

Helene og hendes mor Nina Brix, som også træner i huset – og har tabt mere end 20 kilo og 17 centimeter om livet – havde doneret drikkevarer, hjemmebagte boller og kager samt sunde frikadeller, som man kunne gå ombord i for 25 kroner.

Ruth Larsen, der var koordinator for Ønskefonden, dengang Helene fik et ønske opfyldt, havde sørget for indsamlingsbøtter, som stod fremme hele ugen.

Og de to instruktører, Mette og Mikael, arbejdede gratis

Alt i alt blev der samlet 4.800 kr. ind, som går ubeskåret til Make-a-wish Danmark.
rmh

Skriv en kommentar