(Last Updated On: 21. oktober 2014)


Stevns Kl
StevnsKlint(Rikkes)int blev den 23. juni i år udpeget til at være UNESCO Verdensarv, hvilket i første omgang blev fejret med en folkefest ved klinten. Nu inviterer Stevns Kommune til en officiel markering af den flotte udnævnelse – med deltagelse af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, protektor for Den danske UNESCO-nationalkommission

HØJERUP: Den nye fest løber af stabelen tirsdag den 21. oktober fra klokken 14.00 til 16.00 i byen Højerup på kanten af Stevns Klint.
”Det er en stor ære for os, at H.K.H. Prinsesse Marie, har takket ja til vores invitation til at fejre Stevns Klint, og det er en vigtig anerkendelse af det store arbejde, som er gået forud for, at klinten blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Med den officielle markering kan vi vende endnu et blad i klintens verdensarvshistorie”, fortæller borgmester i Stevns Kommune Mogens Haugaard Nielsen (V).

”Ved festen giver Stevns Kommune sit bud på ”det stevnske kagebord” sammen med en kop kaffe. Vores eget køkken bager kringle efter en 100 år gammel opskrift fra Karlshøj på Sydstevns og herudover har fire lokale bagere lovet at bidrage med hver deres bud på en Stevnskage. Jeg glæder mig rigtig meget til festen”, slutter Mogens Haugaard Nielsen.
Dagen vil også blive markeret med taler, og på listen er: H.K.H. Prinsesse Marie – protektor for Den danske UNESCO-nationalkommission, Poul Bache – konstitueret direktør i Kulturstyrelsen, Mogens Haugaard Nielsen – borgmester i Stevns Kommune samt Tove Damholt – direktør for Østsjællands Museum

Gratis bus til klinten
Da der er begrænset parkeringsmulighed i Højerup, stiller Stevns Kommune gratis busser til rådighed fra Strøby Egede, Hårlev, Store Heddinge og Rødvig. Det anbefales at bestille billet til bussen i forvejen, så man er garanteret en plads i bussen. Billetterne kan reserveres på billetto.dk/da/indvielse-af-stevns-klint-som-verdensarv. Det er også muligt at reservere busbilletten telefonisk på telefon 56578088.
For at sikre gode parkeringsforhold for de, som vælger at komme i bil, bliver der etableret en parkeringsplads bag ved Østsjællands Museum, og der vil være guider på stedet til at vise gæsterne godt på vej.
Parkering er ikke tilladt i Højerup by, hvilket der vil blive skiltet særligt med på dagen.
StevnsKlintprogram

Skriv en kommentar