(Last Updated On: 25. maj 2018)

Kendt billøb til Stevns

Alle veje fører til Boesdal. Erik Molnit (tv) og Vagn Olsen står bag det kendte orienteringsløb i bil på Stevns og Faxe.

Stevns/Faxe: København Kommune måtte opgive at få Formel 1 til byen i 2002, men mindre kan gøre det på Stevns.

Til gengæld er det lykkes Stevns Motorklub i samarbejde med Motorklubben for Borup og Omegn, at få en del af Jyske Bank Løbet til Stevns.

90 km på fire timer

Det er et orienteringsløb i bil, som bliver kørt lørdag den 16. juni, og er 4. afdeling af Danmarksmesterskabet og samtidig 2. afdeling af Sjællandsmesterskabet.

Løbets deltagere er de bedste kørere fra Danmark og der forventes også kørere fra Sverige.

– Det tager normalt fire-fem måneder at tilrette et bilorienteringsløb, forklarer løbsleder Erik Molnit fra Stevns Motorklub, der kan berette at løbet omfatter 90 km, og der må køres mellem 20-30 km i timen, så det vil tage tre-fire timer og undervejs skal er der 10 poster, og der skal opsamles informationer fra 70 opsatte skilte, siger Erik Molnit.

Start Faxe – Slut Stevns

Løbet starter ved Faxe Ladeplads Idrætsforening cafeteria i tidsrummet mellem kl. 12-14.

Ruten, hvis detaljer er hemmelige, køres gennem Vemmetofte, Karise, Hårlev, Lyderslev, Højstrup og slutter i Boesdal kalkbrud ved Rødvig, hvor de ankommer i tidsrummet mellem kl. 17-19.

Der er mulighed for at se bilerne ved starten i Faxe Ladeplads og ved mål i Boesdal. Der kan man stå ved skrænterne og se bilerne køre rundt nede i kalkbruddet.

Alle tilladelser på plads

Løbsleder Erik Molnit og Vagn Olsen Motorklubben for Borup har lavet flere løb sammen.

Der er indhentet tilladelser hos lodsejerne og over er der seks-otte personer i løbsledelsen, der kører kontrol på løbet er der på selve løbsdagen flere hjælpere til tidskontroller samt beregning af resultater.

Ud over politiets tilladelse, skulle motorklubberne også sende ansøgning til Præhospitalt Center

-Selv om det ikke er hastighedsløb er det jo rart at vagtcentralen ved, at der kører flere biler end normalt i området, konstaterer Erik Molnit, der dermed har tjek på planlægningen.

sky

 

Skriv en kommentar