(Last Updated On: 13. juli 2018)

Ialt 44 børn, 52 inklusiv ledere og trænere, kørte mandag morgen afsted i bus fra Store Heddinge Skole. (Privatfoto)

Store Heddinge/Dronninglund: Ungdomsholdet i Sierslev Håndboldklub har netop været til Dronninglund Cup 2018.

– Det er sjette gang, vi deltager. I år er vi afsted med fire hold: U10-mix, U14-drenge, U14-piger og U16-piger. Og så har vi tre U16-drenge med, som spiller med en norsk klub, der hedder Drøbak Frogn Idrettslag, fortæller træner i Sierslev HK, Karina S. Henriksen.

Dronninglund Cup er Danmarks største internationale håndboldstævne, hvor der i år var deltagelse af tusindvis af håndboldspillere fordelt på 230 hold fra 14 forskellige nationaliteter; nogle af holdene var rejst hele vejen fra lande som Bangladesh, Chile og Taiwan.

– Det er en fantastisk tur, hvor alle vores spillere er meget sociale på kryds og tværs af alder og hold, hvor store og små hygger sig sammen og danner nye venskaber. Alle vores spillere kommer til at spille en masse håndbold og møde mange nye mennesker fra mange forskellige lande, siger Karina S. Henriksen midtvejs i turneringen, hvor hun rapporterer om højt humør og maks hygge blandt spillerne i det nordjyske.

Tirsdag og onsdag blev de indledende kampe spillet, mens slutspillet bliver afviklet torsdag og fredag. Torsdag formiddag fik Stevnsbladet denne midtvejsstatus fra stævnet. Karina S. Henriksen beretter:

U 10 mix: Trods varme og udfordrende kampe har u 10 forsat gejsten oppe, for de er blevet enige om, at det gælder om at have det sjovt. Udover de faste kampe har u 10 deltaget i to velgørenhedskampe, hvor de mødte børn med forskellige udfordringer. De gjorde det super godt og forstod at spille, så modstanderne kunne være med.

U 14 drengene: har fået en udfordring i kampene men har fulgt godt med og har vundet en kamp, spillerne har ydet en kæmpe indsats og ser frem til ny pulje  torsdag/fredag hvor den også skal have gas. Uden for banerne hygger de på kryds og tværs med de andre hold og de drenge der har været afsted før, har været gode til at guide de andre rundt.

U 14 piger: For mange af u 14 pigerne var det et glædeligt gensyn med Dronninglund og de to første kampdage var som ventet  en stor opgave, når man er 1. Års u 14, men humør og kampgejst gør, at turneringen igen i år er fuld af håndbold, hygge, badetøfler og godnathistorier fra de varme lande.

U 16 piger: Har spillet tre kampe tirsdag og to kampe onsdag, hvor de har mødt et hold fra Sverige, fra Norge, fra Tyskland, fra Mexico og fra Holland. Pigerne har spillet nogle rigtig godt kampe med noget godt håndboldspil. Trods varmen og meget ømme ben ser de frem til noget flere kampe i B slutspillet torsdag og fredag.

U 16 drengene: Vi har her ved Dronninglund Cup 2018 ikke kunne samle et helt u 16 drengehold. Men vi har haft lånt tre spillere ud til Drøbak Frogn fra Norge. De ville gerne med på turen, derfor prøvede vi at finde hold til dem. Mads har spillet på deres førstehold, de er kommet i A slutspillet. Oscar og Jeppe har spillet på deres andethold og er i B slutspillet. De har alle fået spillet en del håndbold og er glade for det.

Finaledag er på lørdag, pøj pøj til alle spillerne.
rmh

 

Skriv en kommentar