(Last Updated On: 7. juni 2018)

Store Heddinge: Det varme og solrige vejr giver knastørre jord- og skovbunde, og flere kommuner rundt om i landet har valgt at indføre forbud mod afbrænding.

Omend dette forbud ikke har ramt Stevns kommune, så kalder forholdene på særdeles forsigtig omgang med åben ild.

Det måtte en 48-årig mand også sande, da han onsdag den 6. juni kl. 8.45 måtte tilkalde brandvæsenet. Lidt tidligere på dagen havde han anvendt en ukrudtsbrænder i området omkring Stevnshøj, hvilket havde medført en mindre brand i en gennemgangsbygning til plejecentret.

Den 48-årige var efterfølgende gået i gang med andet arbejde, da en kollega opdagede branden i dele af træværket i gennemgangsbygningen.

Bøde for uagtsomhed

De to medarbejdere forsøgte i første omgang selv at slukke branden, men måtte opgive og tilkaldte istedet brandvæsenet, som fik ilden under kontrol.

Ingen kom til skade ved branden.

Da manden ikke havde været opmærksom på tørre, visne blade i området og holdt de brændte områder under fornødent opsyn efterfølgende, valgte politiet at sigte ham for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Han kan nu forvente en bøde på grund af uagtsomhed ved brug af ukrudtsbrænderen.

Og pas på med cigaretskod, grill mm.

Selv om der ikke indført afbrændingsforbud, herunder forbud mod brug af ukrudtsbrændere, advarer politiet mod brug af ukrudtsbrænder, nu hvor naturen er særdeles tør.

Risikoen for brande er i øjeblikket væsentligt forhøjet, uanset hvilken form for ild, der anvendes. For eksempel kan henkastning af cigaretskod i tørre områder med brændbart underlag nemt udvikle sig uheldigt.

Centerchef for Teknik & Miljø i Stevns kommune, Birgitte J.T.K. Nielsen, oplyser, at kommunen ikke har planer om at indføre et afbrændingsforbud men afventer en eventuel udmelding fra Østsjællands Beredskab.
rmh

 

Skriv en kommentar