(Last Updated On: 9. maj 2019)

Den »rigtige« Elverhøj udenfor Hellested. (Arkivfoto)

Rødvig: Pensionistbanden i Rødvig gør det igen. En ny lokal revy er på vej til de skrå brædder.

Teatergruppe siden 2016

For tre år siden, i januar 2016, fandt en flok pensionister i Rødvig nærmest tilfældigt sammen for at prøve at lave en revy.

I efteråret samme år opført de en revy med hjemmelavede numre, musik og sang på Harmonien for mange glade mennesker ved tre udsolgte huse.

Hermed var Pensionistbanden etableret, og de har optrådt forskellige steder på Stevns, og ved en Seniorfestival i Korsør i efteråret 2018.

Elverhøj er valgt

I foråret 2018 voksede Pensionistbandens teatergruppe til 21 aktive, heriblandt en dygtig musiker og en danseinstruktør.

Og da kommunalvalgets resultat, ifølge teatergruppen, ikke udfordrer til revy så meget som tidligere, så fik aktørerne fra Rødvig lyst til at spille »rigtigt« teater. Nemlig sangspillet »Elverhøj«.

For øjeblikket øves der på livet løs dels i Sydstevnshallen og dels på Harmonien, hvor forestillingen i øvrigt har premiere den 28. februar.

Dansk nationalskuespil

Her er det, at Deres udsendte applauderer valget af sangspillet Elverhøj, dels fordi Deres udsendte altid slæber gæster med til den »rigtige« Elverhøj udenfor Hellested, og dels fordi der medvirker en lokal journalist i Pensionistbandens omskrevne Elverhøj-historie.

Elverhøj blev skrevet af Johan Ludvig Heiberg med musik af Friedrich Kuhlau i 1828, og er blevet det danske nationalskuespil.

Kong Frederik VI ønskede et festspil til brylluppet mellem sin yngste datter og den senere Frederik VII.

Skuespillet over sagnet om klintekongen på Stevns og de forbyttede børn er opført over tusinde gange på Det Kgl. teater, men huskes måske bedst fra dirigentscenen med ouverturen i Olsen-Bandens film fra 1976.

Elverpiger på 75 år

Pensionistbanden råder over tre musikere, en danselærer og gode sangstemmer, og derfor kaster de sig nu over »Elverhøj«.

Dog i en lidt usædvanlig udgave, med mange overraskelser. For eksempel blander både en journalist fra Mediehuset på Nytorv, og en tidligere værtinde på Traktørstedet i Højeruplund, sig i forestillingen. Sidstnævnte redder sig oven i købet en plads blandt dansende elverpiger ved højen.

Gennemsnitsalderen i teatertruppen er på 72 år, og elverpigerne har en gennemsnitsalder på 75 år, men de skulle ifølge pålidelige kilder danse noget så yndefuldt.

Vær med i konkurrence

Udover premieren den 28. februar i Harmonien i Rødvig, er der forestillinger 1. og 3. marts samme sted.

Billetsalget starter 17.1. på: www.yourticket.dk, men der kan også købes billetter alle trosdage kl. 15:30-17 fra den 71. januar i »Torsdagscafeen« i Harmonien.

sky

 

Skriv en kommentar