(Last Updated On: 20. november 2018)

Store Heddinge: Stevns Amatør Scenes juleforestilling 2018 bliver et gensyn med Thorbjørn Egners musical ’Folk og røvere i Kardemommeby’, i Halfdan Rasmussen oversættelse.

– Amatørscenen har med stor succes spillet denne forestilling både i 2008 og 2012, og nu igen i 2018, hvor mange af de nye børneskuespillere fra det årlige sommerteater ’4 raske dage’ får mulighed for at prøve kræfter med denne populære forestilling, siger Lene Overgaard, formand for Stevns Amatør Scene (SAS).

Yderligere præsentation af forestillingen er vel nok unødvendig, men i SAS citerer man alligevel – for god ordens skyld – forfatterens forord forud for juleforestillingen:

“Kardemomme er en ganske lille by, som ligger så langt borte, at næsten ingen ved, at den eksisterer. Det er en ganske mærkelig by, og der hænder meget der, som ikke hænder andre steder. Der går f.eks. æsler i gaderne, og der kommer også en kamel eller to farende – nu og da. Solen skinner næsten altid, menneskene er lykkelige og har bare deres egne og byens små problemer at tage vare på. Politimesteren er alles gode ånd. Han kan ikke lide at arrestere nogen, og når han går sin vanlige tur gennem byen, hilser han venligt til højre og venstre og passer på at alle har det godt. De eneste, som forstyrrer nattesøvnen i den lille by er de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan, som bor i et højt hus på en ensom slette udenfor Kardemomme By. Der lever de i rod og småskænderier og har deres små næringssorger, som slukkes af og til ved besøg i byen – hos bageren og slagteren og købmand Berg. Som en slags husdyr har røverne en løve. Den er meget flink af en løve at være, men ikke helt til at stole på.”

Og som alle ved, ender historien lykkeligt. For selv røvere kan blive ærlige folk, og med tolerance og forskellighed når vi længere.

Fire forestillinger

Premieren er onsdag den 28. november, hvor forestillingen begynder kl. 19 på Snurretoppens scene i Algade.

Øvrige forestillinger er lørdag den 1. december kl. 14, søndag den 2. december kl. 14 og mandag den 3. december kl. 19.

Billetter kan købes hos Holte Vinlager i Store Heddinge eller ved at ringe til Grethe eller Lunde på hhv. telefon 21456946 og 29915202. De koster 75 kroner stykket.

(Fotos: Eli Fischer)

Skriv en kommentar