(Last Updated On: 10. maj 2019)

Musikaften i Hårlev begynder i Byskoven den 22. maj kl. 19. (Pressefoto)

 

Hårlev: Rynkeholdere fra Sydkysten? Rynkeholdere? Ordbog over det danske sprog hjælper ikke, men går man ind på hjemmesiden Sydkystensrynkeholdere.dk så får man en forklaring.

 

Musikaften i Hårlev

Det særegne navn dækker over harmonikaforeningen Sydkystensrynkeholdere, som er 17 musikanter, som spiller flotte harmonikamelodier.

De kommer til Byskoven i Hårlev onsdag den 22. maj kl. 19-21, og det hele er arrangeret af Hårlev Borger og Erhvervsforening med støtte fra Danske Bolig.

Foxtrot, swing med mere

Sydkystensrynkeholdere har eksisteret siden 1999, og har domicil i Solrød kommune.

Der bliver spillet et meget bredt repertoire, der spænder over de fleste musikgenrer som f.eks.: svensk, foxtrot, beguine og swing, samt almindelig orkestermusik.

Italiens bedste

Som det fremgår af fotoet er der rigtigt mange af orkestermedlemmerne, som gør sig i instrumenter fra bl.a. Brandoni, Borsini og Scandalli, som er fra det berømte harmonikaområde Castelfidardo i Italien, så man skal nok se langt efter en god gammeldags, solid tysk Hohner.

Til gengæld kan man købe øl, vand, vin og pølser, og det passer rigtigt godt til trækspil i det grønne.

Alderstegn eller blæsebælg

Rynkeholdere? Deres udsendte gætter på at der hentydes til harmonikaens blæsebælg, der på store kromatiske harmonikaer kan blive cirka en meter lang, og som godt kan minde om rynker.

For det kan umuligt være fordi, at musikerne primært er i rynkealderen.

sky

 

Skriv en kommentar