(Last Updated On: 19. november 2018)

Kom på lørdag den 24. november kl. 14.30 og vær med til at fejre den nye skulpturpark i Store Heddinge

Store Heddinge: Endelig skete det. Efter 2,5 måneds arbejde med detaljerede og komplicerede beslutninger om de enkelte fundamenter, deres størrelse, udformning og præcise placering, er skulpturerne nu landet i parken på Kronhøjvej overfor Rådhuset, hvor de skal bo fremover.

Projektleder Charlotte Mannstaedt siger:

– Det var fantastisk at få den første skulptur på plads nede ved Jernbanegade og se, hvordan den gør sig i de nye omgivelser. Det er en skulpturel bænk, og den giver området et helt nyt liv, og jeg håber, at alle vil tage godt imod alle værkerne og være med til at passe godt på dem.

Der foregår stadigvæk arbejder med detaljer omkring de enkelte værker, og de sidste af værkerne bliver endeligt placeret i ugen op til åbningen, så der er masser at se på og følge med i, hvis man er i nærheden.

Noget for enhver

De 10 værker er udført af kunstnerne Tina Kallehave, Rikke Goldbech, Jens Chr. Jensen, Tine Hecht-Pedersen, Thomas Wiesner, Mai Ane Pil Sidentopp, Morten Schmidt, Vera Rahbek, Ylva Westerhult, Freja Niemann Lundrup og Sofie Amalie Andersen.

Bo Karberg, kunstnerisk konsulent siger:

– Værkerne har alle Stevns Klint som sit udspring, men er iøvrigt vidt forskellige, så der skulle være noget for enhver at forholde sig til.

Bag projektet står Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening. Projektet er finansieret af EU’s landdistriktsmidler via Udvikling Stevns, samt af Stevns Kommune og den nationale Landdistriktspulje.

Lørdag den 24. november bliver byens nye skulpturpark indviet med snoreklip og taler. Alle er velkomne på Kronhøjvej fra kl. 14.30.

Legeplads mm. i 2019

– Vi er super glade for at have fået de første virksomhedssponsorer til projektet, nemlig Store Heddinge Dampvaskeri, Stevns El-service, Lambæk Auto, Dixi.media, Murer Helge Jensen, Bjergby Palleindustri, SuperBrugsen Store Heddinge og Meny, siger Charlotte Mannstaedt og fortsætter:

– Og vi søger yderligere sponsorer til medfinansiering af projektet, som også indebærer en legeplads, borde-bænkesæt og en lang kridttavle, som alle forventes på plads til sommerferien 2019.

Skriv en kommentar