(Last Updated On: 2. februar 2018)

Det var forstemmende at læse Stevnsbladets undersøgelse om, at samtlige stevnske præster gerne vier samkønnede. Artiklen var præget af tidligere biskop Kjeld Holms udtalelser, der, som der står, “i 2012 med stolthed viede det første homoseksuelle par”.

Der har været en lignende artikel i Dagbladet om Roskildes præster, der også var positive, og det var vist heri, at en præst havde udtalt “at Jesus jo ikke havde talt imod det”.

Hvis man bruger den rettesnor, har vi nu åbnet for en glidebane af udskejelser foran alteret, for Jesus talte heller ikke imod ægteskaber med dyr, skønt det ligesom samkønnede parforhold også er nævnt som forbud i de skrifter, Jesus levede efter, men som vi forkaster. Han talte i øvrigt heller ikke imod pædofili eller flerkoneri mig bekendt.

Det bliver spændende at se, hvor rummelig “Folkeservicecenteret” (mere dækkende navn for Folkekirken) bliver de kommende år, for kirke er der ikke meget af. Måske skulle der ved præsteindsættelser fremover uddeles en klovnenæse, som de så kan trækkes rundt i manegen i, mens de uddeler velsignelser i øst og vest til hvad som helst forskellige interesseorganisationer får overtalt en ugudelig kirkeminister til at ophøje til lov.

Hvis en præst ønsker at adlyde Gud mere end mennesker, kan han jo bare lade være med at søge stillingen. Det er jo helt uproblematisk ifølge biskop Kjeld Holm.

Det er beskæmmende, at biskopper og præster, der skulle bekæmpe vranglære, selv griber til den i humanismens navn i stedet for at træde op imod den. De har gjort kirken til et medborgerhus, hvor vi på demokratisk vis stemmer om hvad, der er Guds vilje, og herefter har Han så at rette ind og velsigne. Lad mig pointere: Gud ændrer ikke mening, selv om en minister eller et folketing dikterer. Ikke engang en biskop.

Jeg synes, vi lyver over for de samkønnede, når kirken lover dem Guds velsignelse i parforholdet, eller at Gud er med i deres ægteskab. Intet er mere forkert. Vi fjerner dem fra Gud, og vi fjerner kirken fra Gud, når vi ikke følger Hans ord. Gud velsigner ikke hvad Han har talt imod.

Jørgen Søllner

Tågerupvej 35

Karise

 

Skriv en kommentar