(Last Updated On: 14. juni 2019)

Idrætsforening vil forsøge at genskabe traditionen

Rødvig: I henved 40 år har der været sankthansfest på havnen i Rødvig, men nu tyder alt på, at det største sankthansbål på Stevns, ikke bliver tændt i år.

Og det skyldes ikke brændingsforbud, som i 2018, når Rødvigs sankthansbål ikke vil bluse for første gang i over 40 år.

Smider tændstikkerne

Roklubben Stevns har i flere år stået som arrangør af sankthansfesten i Rødvig, som har været et stort trækplaster for byen.

Til Dagbladet oplyser klubbens nye formand, Ivan Hansen, at bestyrelsen har frasagt sig opgaven, fordi man hellere vil lægge energien andre steder.
– Det vil give god mening, hvis arrangementet bliver overtaget af Rødvig Borgerforening, siger Ivan Hansen.

Nej fra andre aktører

Det er formanden Freddie Larsen, Rødvig Borgerforening, ikke enig i.

– Det må jeg afvise. Vi har kæmpe problemer med at finde mandskab til egne arrangementer, siger Freddie Larsen til Stevnsbladet.

– Det undrer mig, at man ikke kan finde nogle til at gennemføre dette arrangement blandt roklubbens over 500 medlemmer, siger Freddie Larsen.

Samme melding kommer fra Tommy Knudsen, som er formand for Rødvig Roklub.

– Umiddelbart nej. Vi har i forvejen et internt arrangement for vores medlemmer samme aften. Så jeg kan ikke forestille mig, at vi skulle overtage sankthansfesten, siger Tommy Knudsen.

Måske bål i 2020

Helt så afvisende er Rødvigs fjerde store organisation, Rødvig Gymnastik og Idrætsforening, ikke.

Formanden Ralf B. Hansen synes, at det er en skam, at aflysningen kommer så tæt på den 23. juni, at det er umuligt at overtage arrangementet selv om lysten er der.

– Det ville være useriøst med så kort varsel. Men vores bestyrelse vil godt prøve kræfter med sankthansfesten næste år, siger Ralf B. Hansen.

– Nu tager vi det med i vores årshjul, så vi enten kan være medspiller eller afholde den festlige event som Rødvigs sankthansbål er, siger Ralf B. Hansen, som nu vil kontakte roklubberne og borgerforeningen.

sky

 

Skriv en kommentar