(Last Updated On: 16. marts 2018)

Christine Kunoy Kristensen skal sammen med nogle af sine klassekammerater stege frikadeller lavet på plantefars – og der er smagsprøver til de nysgerrige. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Hvordan kan vi skabe et mere bæredygtigt Stevns? Det spørgsmål har eleverne på science linjen i 7., 8. og 9. klasse på Store Heddinge skole arbejdet intensivt med de seneste måneder.

Udgangspunktet for deres projekter har været FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Lærerne, der har guidet dem på vej, er Aff Hjarnø og Robert Olsson.

– 7. klasserne har arbejdet med infrastruktur, i 8. klasse har vi arbejdet med fødevareproduktion og i 9. klasse har de haft fokus på energi, fortæller Nina Sofie Steen Andersen og Christine Kunoy Kristensen fra 8.C.

De to piger har i deres gruppe især haft fokus på det, at være vegetar, og herunder hvad det gør ved kloden, at vi spiser kød.

Messe med inspiration

Eleverne vil rigtig gerne dele ud af deres nye viden, og derfor holder de torsdag aften den 22. marts en messe på skolen.

– Her stiller vi op med forskellige boder, og så har vi også inviteret politikere og virksomheder til at deltage på messen, siger Christine Kunoy Kristensen.

I alt 17 stande, som kommer vidt omkring. Lær mere om A-kraft, bioethanolproduktion baseret på fødevarerester, bæredygtigt byggeri, biogasproduktion, vandenergi, elbiler, robotteknologi, vandrensningsanlæg, internet og mobildækning, kommunens understøttelse af den bæredygtige udvikling, bier og insekter, overproduktion og madspild, fiskeopdræt, selvforsyning samt hønsehold.

Der vil også være smagsprøver på frikadeller lavet på plantefars og kager bagt med honning i stedet for sukker.

Nina, Christine og de øvrige elever håber, at mange vil besøge messen, som er åben mellem kl. 16 og 21, og blive inspireret til at gøre Stevns mere bæredygtig, både som privatperson og som virksomhedsejer.
rmh

 

Skriv en kommentar