(Last Updated On: 8. april 2019)

En stor del af bestyrelsen i Rødvig Borgerforening smagte på årets vin og nød solnedgangen over markerne ved feriebyen. Bagerst fra venstre er det Elisa Hollænder, Ole Jørgensen, Freddie Larsen, Finn Høj og vinhandler Tommy Nielsen. Forrest ses kunstner Lykke Bianca Petersen og Tom Nielsen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Som optakt til Rødvig Borgerforenings generalforsamling blev årets Rødvig Vin forrige tirsdag præsenteret for pressen.

I år er vinetiketterne prydet med kunstner Lykke Bianca Petersens fine motiv af søliljen ’Crionid’. På etiketten kan man også læse historien om dette fortidsdyr, der levede på det dybe hav for 65 millioner år siden.

Lykke Bianca Petersen er bosat i Rødvig og uddannet illustrator fra Designskolen i Kolding.

– Det er smukke og spændende dyr, og man finder ofte aftrykket af crionid, når man går på fossiljagt ved Stevns Klint i dag, forklarer kunstneren.

Italienske vine

Motivet på vinetiketten er ny. Til gengæld er indholdet i flaskerne den samme slags vin, som man kunne købe sidste. Det gælder både rød- og hvidvinen, oplyser vinhandler Tommy Nielsen fra Holte Vinlager, der igen i år har skaffet vinen hjem.

Vinen med årets etiket samt den originale illustration af det lille fortidsdyr, som Lykke Bianca Petersen har affotograferet, forstørret og gengivet grafisk. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Han fortæller, at rødvinen er en Anniversario Piemonte fra Norditalien fra 2015 på 13,5 procent, mens hvidvinen er en Terra dell’Isola, der kommer fra Sicilien og er på 12,5 procent.

Én flaske koster er 60 kroner, mens prisen for to flasker er 110.

Støtte til byporte

For hver solgt flaske går seks kroner til Rødvig Borgerforenings arbejde.

Hvad pengene skal gå til i år er ikke endeligt besluttet, men foreningens formand, Freddie Larsen, nævner de planlagte byporte ind til Rødvig, som foreningen i øjeblikket arbejder på at få etableret som et oplagt formål at støtte.

I 2017 gav salget af Rødvig-vinen en indtægt til borgerforeningen på omkring 9.000 kroner i overskud, mens det sidste år var væsentligt lavere med et overskud på kun 3.852 kroner.

Årets Rødvig Vin kan købes i Holte Vinlager i Store Heddinge samt i Dagli’Brugsen i Rødvig.
rmh

Skriv en kommentar