(Last Updated On: 11. juni 2019)

Camilla Simonsen (tv.) og Pernille Worm er med til at arrangere årets Sol over Stevns. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Strøby Egede: Sidste sommer blev der for første gang afholdt Sol over Stevns. Det blev en succes, og arrangørerne har derfor besluttet at gentage det festlige og folkelige arrangement igen i år.

– Vi havde sidste år regnet med omkring 1.500 deltagere. Ifølge beredskabet var der nok nærmere 2.500 besøgende, så det gik rigtig godt. Også boderne berettede om godt salg, fortæller tovholder Pernille Worm.

Frivillighed og fællesskab

Sammen med 15 andre frivillige står hun bag den store udendørs festdag, der skal samle stevnsboerne og skabe fællesskab. Holdet bag har i mere end seks måneder haft travlt med forberedelserne til dette års fest, og nu nærmer dagen sig med hastige skridt.

Det bliver i år lørdag den 15. juni fra kl. 10 til 22, og ligesom sidste år bliver det afholdt på banerne ved Strøby Idrætscenter.

– Med erfaringerne fra sidste år vil vi i år samle det mere, så området ikke bliver helt så stort, forklarer Pernille Worm.

Hun lover også, at der i år er skruet godt op for aktiviteterne, så der bliver masser af tage sig til, både for børnene og de voksne.

– Som noget nyt vil der i år være et stort telt, en ’sommerbar’ for de voksne, og en masse sjove spil og lege fra ’Store Kugler’, raflespil, banko, tombola og meget mere, supplerer Camilla Simonsen, der er kommunikationsansvarlig.

Kim Larsen, country og 80’er

I forhold til musikken har arrangørerne i år valgt at satse på en anden målgruppe.

– Sidste år var der tre bands imellem, som var rettet mod de unge. Det bliver der ikke i år, hvor vi i stedet har vi valgt at hyre bands ind, som rammer et lidt bredere publikum, siger Pernille Worm.

På programmet er blandt andre Kim Larsen Jam, et countryband og 80’er musik. Ligesom sidste år stiller Stevns Musikskole med tre forskellige bands, og genganger er også den lokale dansktopsanger Anne Marie Lindegaard.

Danserekord

Børneprogrammet er også på plads, og tæller blandt andet ansigtsmaling, børneyoga, ponyridning, babysalmesang, højtlæsning og meget mere. På Sol over Stevns-scenen optræder Trio Baloska med klovneri, trylleri og sang.

I løbet af dagen vil der også være rekordforsøg i Floss dans, hvor så mange børn som muligt i så lang tid som muligt skal danse floss.

Ligesom sidste år er der igen i år kræmmermarked, salgsboder og boder med flere af de lokale foreninger. Der vil endvidere være lokale kunsthåndværkere, stevnske specialiteter, konkurrencer og meget andet.

Spot på Stevns

– Vi er glade for, at vi i år har fået godt gang i turismeområdet. Fishing Zealand og Stevns Lystfiskerforening kommer, Ranestedet vil også være der og så får vi besøg af verdensarvsvognen, siger Pernille Worm, og fortsætter:

– Hele humlen er jo at sætte spot på Stevns. Både for nye og gamle stevnsboere og for turisterne.

Det vil også naturvejlederen i Stevns kommune være med til. Han har en stor kridtsten fra Omya med sig, så man kan gå på fossiljagt. Rødvig Revyen vil også være til stede, og det samme gælder flere af overnatningsstederne og andre turistaktører. Og Stevns Turistforening har støttet dagen med 5.000 kr.

Kulturpuljen har udstedt en underskudsgaranti, og så er det ligesom sidste år muligt at købe folkeaktier til 100 kroner stykket. I år har den lokale fotograf Villy Elmer leveret smukke fotos af Stevns til folkeaktierne. Hvor de kan købes, kan man læse på soloverstevns.dk, hvor der også står meget mere om den store festdag.
rmh

Skriv en kommentar