(Last Updated On: 8. juni 2018)

Jordbærtid. William Perch-Nielsen er klar med indbegrebet af dansk sommer i sin gårdbutik. (Foto: Klaus Slavensky)

Marken: Det er indbegrebet af dansk sommer. Frugten med et højt indhold af C-vitamin, velegnet til desserter, kager, grød og syltetøj. Men det stammer faktisk fra Amerika, og kom til Europa i 1700-tallet.

Friske, søde frilandsbær

Jordbærret. Det findes i rigt omfang på Stevns. Og Klippingegård har i en uges tid solgt friske frilandsbær.

– Vi har haft planterne dækket af fiberdug og nu er jordbærerne klar, fortæller William Perch-Nielsen, som veksler mellem seks forskellige sorter, hvor Polka og Malwina, har været en del af det faste sortiment i flere år.

Forsommeren i år har været ganske solrig, og det er vel godt for jordbærhøsten? Men nej, forklarer William Perch-Nielsen:

– Det regnede en del sidste år og det var okay. Jordbær har det bedst ved 20-22 grader. Men sol giver smag, lyder det fra landmanden, der bruger halvanden hektar jord til at dyrke jordbær.

25 års jubilæum

På Klippingegård er butikken åbent fra kl. 9-18, og lige nu er det færdige bakker der sælges, først i slutningen af juni bliver der åbnet for selvpluk.

– Vi roterer med halvdelen af planter på nye jordstykker hvert år, så udbyttet og smagen bliv er bedst muligt, slutter William Perch-Nielsen, der i år kan fejre 25 år som selvstændig landsmand, efter at han i 1993 overtog gården fra sin far.

sky

 

Skriv en kommentar