(Last Updated On: 23. juli 2018)

Sommerhusområdet Lendrumgård er nu godkendt til at blive overført til byzone. (Kort: Stevns Kommune)

Strøby Egede: Nu bliver der mulighed for, at flere sommerhusejere i Strøby Egede kan benytte deres grunde til helårsbeboelse. Det sker, efter erhvervsministeren netop har godkendt, at sommerhusområdet Lendrumgård kan blive overført til byzone og dermed kan anvendes til helårsbeboelse.

– Jeg er glad for, at vi kan i mødekomme borgernes ønske om, at området overføres til byzone, og at der skabes mulighed for, at de kan bo der hele året rundt, udtaler borgmester Anette Mortensen i en pressemeddelelse fra Stevns Kommune.

Efter erhvervsministerens godkendelse skal der nu gennemføres en formel proces med at omdanne området fra landzone til byzone. Stevns Kommune starter denne del af processen op efter sommerferien. Ændringen af områdets status kræver nemlig, at der laves et kommuneplantillæg og en ny lokalplan. I den forbindelsen afholder kommunen et borgermøde.

Det er først, når den nye lokalplan er endeligt vedtaget, at området skifter status til byzone. Det betyder, at der ikke sker nogen ændringer for borgerne, før lokalplanen er vedtaget.

 

Fire scenarier

Når området er omdannet til byzone, bliver det samtidig muligt at ændre ejendommene i området fra sommerhus- til helårsbeboelse. Statusændringen sker ikke automatisk.

Der er fire mulige scenarier for brug af sommerhusgrunde:

 

  • Har du helårsstatus, skal du intet gøre
  • Har du personlig tilladelse til permanent ophold, skal du intet gøre – bemærk, at tilladelsen bortfalder ved ejerskifte
  • Ønsker du at beholde sommerhusstatus, skal du intet gøre
  • Ønsker du at ændre status fra sommerhus til helårsbeboelse, skal du ansøge Stevns Kommune om en byggetilladelse. Desuden skal huset levet op til bygningsreglementets krav om helårsbeboelse.

 

(Kilde: Stevns Kommune)

 

Skriv en kommentar