(Last Updated On: 19. marts 2019)

Spilledåsens næste koncert er den 27. marts kl. 20, hvor Leif Sylvester Family and Friends optræder i Snurretoppen i Store Heddinge. (Pressefoto)

Store Heddinge: Der burde i bedste sølvbryllupsstil have været opsat æresport og sunget morgensang, da Kulturforeningen Spilledåsen holdt generalforsamling, og samtidig markerede, at det er 25 år siden der blev stiftet et selvstændigt og medlemsbaseret spillested på Stevns.

God start på de næste 25 år

Sølvbryllups-generalforsamlingen blev traditionen tro indledt med en sang, dog ikke de vanlige sølvbryllupshymner som “I østen stiger solen op”, “Det er så yndigt at følges ad” eller “Katinka, Katinka luk vinduet op”, men derimod “Er du dus med himlens fugle”, hvilket må tilskrives, at Spilledåsen starter de næste 25 år med en kassebeholdning, som stiger til vejrs.

Glæde og stjernestunder

Formanden, Poul Erik Madsen, takkede derfor både Stevns Kommune og Kulturstyrelsen for økonomisk tilskud, og især de frivilliges indsats for at sikre et lokalt spillested, “der solidt har rodfæstet sin eksistens i den kridtholdige stevnske jord som et uundværligt lokalt kulturelt tilbud”, sagde han og fortsatte:

– Og glædesrusen varer jo ved, når vi retter blikket bagud. Vi kan se tilbage på et veloverstået og fantastisk år, som har været fyldt med musikalske herligheder og uforglemmelige stunder. Herunder også stunder med af stjernemæssig karakter, fastslog Poul Erik Madsen.

Flere udsolgte koncerter

Der har i det forgangne år været flere udsolgte koncerter, som ifølge formanden skyldes, at koncerterne opleves meget intimt i Snurretoppen. Af såvel publikum som af de optrædende.

– En af Rolf Perssons foretrukne anekdoter er om Erann DD, der kom hertil en tirsdag i november. Han har svært ved at skjule sin forundring over at blive mødt af en fyldt sals veloplagte publikum en mørk aften i november, så han udbryder spontant fra scenen: Hvad har de dog givet jer?, lød det fra formanden.

Genvalg til bestyrelsen

Både formand, næstformand Rolf Persson og resten af bestyrelsen genopstillede og blev genvalgt på generalforsamlingen den 26. februar.

Det drejer sig desuden om kasserer Lars Reimar, sekretær Lars Jeppesen, PR-ansvarlig Britt Kjær, Tommy Ebbesen, som står for nyhedsbrev og anmeldelser, og Niels Christensen, som klarer opstart før koncert, indkøb og forplejning, samt de flittige suppleanter Karin Christensen og Søren Hald.

Dus med musik og økonomi

Underskuddet i 2018 på 42.000 kr. så knapt så trist ud i lyset af støtte på 128.000 kr. fra Stevns Kommune og Kulturstyrelsens tilskud på 41.600 kr. i indeværende år.

– Det ser ud til at vi kan komme igennem 2019 uden underskud, hvis vi strammer bæltet og justerer på ambitionsniveauet, siger Poul Erik Madsen til Stevnsbladet.

Så noget tyder på, at, er du dus med venlige donorer og dygtige, folkekære musikere, “Så har du fundet ind til det som gør livet allermest værd.”

sky

 

Skriv en kommentar