(Last Updated On: 15. februar 2019)

Hårlev/Køge: Stevns Esport forening sikrede sig sølv i spillet »Fortnite« på et stort LAN i Ravnsborghallen i Køge i weekenden 8.-10 februar. Med æren fulgte en præmie på 1.500 kroner.

– De to spillere Nawid Rasekh og Mikkel Birkelund Jensen er vores absolut bedste Fortnite-spillere, fortæller en stolt holdleder, Jakob Knudsen.

– Sejren er resultatet af endog rigtigt mange træningstimer og kampe, hvor de to har trænet samarbejde og kommunikation på banerne. I Stevns Esport gør vi meget ud af, at gaming og især Fortnite, ikke skal være et soloshow, hvor man bare spiller computer. Vi har gjort Fortnite til et holdspil, og netop Nawid Rasekh er en af vore Fortnite trænere. Nu har han bevist overfor de yngre spillere, at det faktisk giver gevinst at samarbejde på banen, siger Jakob Knudsen.

En Fortnite turnering er meget anderledes end for eksempel en turnering i det andet kendte spil Counterstrike, hvor man slås mod hinanden. I Fortnite spiller man to mod to, men faktisk er de fire spillere teknisk set på hold sammen, således at man ikke kan slå hinanden ihjel under spillet. De fire spillere lander to forskellige steder på samme Fortnite-ø og så gælder det om at slå flest andre spillere på banen ihjel. Spillerne spiller bedst ud af tre runder.

– Vore spillere var gennem seks kampe med hver tre runder for at nå til finalen, hvor de så fik sølv. De ville naturligvis gerne, som alle andre, have vundet guld, men jeg tror, at de to var overraskede over overhovedet at nå så langt, så det gjorde mindre. Som det hører sig til, fandt præmieoverrækkelsen sted klokken 3 om natten – det var jo et 43 timers LAN – så de var noget klatøjede efter så mange intense timer foran skærmen, fortæller Jakob Knudsen.

Stevns Esport holder til på Hotherskolen i Hårlev, hvor der trænes i Counterstrike og Fortnite hver fredag. Der er åbent i lokalerne fra kl. 14 til 22.30. Foruden selve træningen står programmet på en time i gymnastiksalen og en omgang aftensmad.

Interesserede kan læse mere på deres facebookgruppe StevnsEsport.

(Privatfoto)

Skriv en kommentar