(Last Updated On: 1. februar 2019)

Rødt flertal på Stevns

Stevns: Torsdag den 31. januar blev der afholdt skolevalg, og forud for selve valgdagen et gået et flere uger langt valgkampslignende forløb, som er blevet understøttet i bl.a. samfundsfagstimerne.

Kamp for mærkesager

På Hotherskolen skulle eleverne lave en kampagne for mindst en mærkesag og evt. dele den på de sociale medier for at skaffe opmærksomhed og opbakning til den, oplyser viceskoleleder Thomas Vestergaard.

Hotherskolen fik desuden besøg af et debatpanel tirsdag den 29. januar bestående af en række partier. Der var en livlig debat mellem eleverne og debatpanelet.

Stor debatinteresse

På Strøbyskolen blev både samfundsfagstimer og historietimerne brugt.

– Eleverne valgte mærkesager, lavede valgkampagner, kommenterede andres mærkesager og kampagner, tog partitest og læste om de forskellige partier, fortæller lærer Steen Nielsen.

Strøbyskolen havde desuden debatmøde med ungdomspartier, hvor der bl.a. blev diskuteret øget afgifter på cigaretter, skat, karakterkrav på ungdomsuddannelserne, økologisk landbrug og meget andet, oplyser Steen Nielsen.

Skærper politisk interesse

Stevnsbladet har talt med kommunalbestyrelsesmedlemmer som repræsenterer vinderen og taberen af det stevnske skolevalg.

– At resultatet ikke er bedre skyldes nok det, at Enhedslisten ikke er blevet inviteret ud på skolerne så vi kunne havde fortalt om vores politik, siger Jan Jespersen (Ø) og tilføjer:

– Det faktum, at Enhedslisten var det eneste parti, der havde en stærk kritisk holdning til skolereformen havde nok også afspejlet sig i resultatet.

– Men når det er sagt, syntes vi selvfølgelig, at det er godt at man aktiverer de unge mennesker og skærper deres interesse for politik, slutter han.

Demokratiske værdier

Viceborgmester Steen S. Hansen (S) har valgt at udtale sig som formand for Børn, Unge og Læringsudvalget.

– Det glæder det mig, at så mange elever har deltaget i skolevalget på Stevns. Når man kigger ned over resultaterne fra de enkelte skoler, så kan man se, at mødet mellem vælgere og politikere påvirkes i det direkte møde. De enkelte ungdomspartier har gjort en stor indsats, og deres engagement de unge kan vi alle lære af.

– I en tid, hvor vi hele tiden påvirkes af “nyhedsstrømme”, hvor man kritisk skal forholde sig til, hvad der er sandt og usandt, er det vigtigt, at vi forsvarer de demokratiske værdier, som vi har i Danmark. Det kan skolevalget understøtte, slutter Steen S. Hansen.

sky

Se også Valgreportage fra Store Heddinge Skole

Skriv en kommentar