(Last Updated On: 26. marts 2014)

7., 8. og 9. klasse på Strøbyskolen havde mandag ernærings- og sundhedsdag
Gæt-en-grøntsag

STRØBY: Der har været travlhed hos især 8. klasserne, for på ernærings- og sundhedsdagen skulle eleverne også vise de andre elever i udskolingen, resultatet af, hvad de havde beskæftiget sig med i deres projekt i biologi. Her har eleverne bl.a. arbejdet med sunde kostvaner, vitaminer, mineraler, ernæring, alkohol, rygning og motion.

Mens 8. klasserne gjorde klar til boder og workshops, havde 7. og 9. klasser travlt med fysiske udfordringer rundt omkring på skolen – ude såvel som inde – inden de skulle besøge 8. klassernes boder og workshops; og alle elever i udskolingen fik muligheden – på forskellige tidspunkter – for at prøve de forskellige aktiviteter: spinning, yoga, cirkeltræning, forhindringsbane, holdstikbold og akrobatik.

Workshops
8. klasserne havde været kreative og informative med deres forskellige boder. Der var bl.a. smagsprøver på brød, salater, sunde frokostsandwich og smoothies og der kunne quizzes, ”Gæt en grøntsag” og prøves et ”sundhedshjul”. For de særligt aktive var der mulighed for en omgang let fitness og eleverne kunne også få testet deres reaktionsevne, mens der ved en anden bod var mulighed for at få målt sin fedtprocent og sit BMI (BodyMassIndex).

Frugt og grønt
Emma, Nina, Rasmus, Patrick og Jacob fra 8A havde lavet en grøntsagsquiz og de havde også været på internettet og finde opskrifter på seks forskellige smoothies. Ved hver smagsprøve havde de lavet skilte, der fortalte om den pågældende driks ingrediens samt hvad de forskellige grøntsager og frugter var godt for; hindbær er f.eks. godt for immunforsvaret og broccoli er god mod kræft og beskytter mod hjertekarsygdomme.
cs

Skriv en kommentar