(Last Updated On: 12. januar 2018)

Sidst Vigga Bro besøgte Stevns var det med forestillingen »Bobler«, nu bobler hun igen med ny, rost teaterfortælling.

Store Heddinge: »Stemmen« i dansk teater kommer til Stevns. Man kunne også sige skuespiller, fortælleren, humanisten, feministen eller slet og ret Vigga Bro.

Hun er blevet dansk teaters store og enestående historieperformer. Teateranmelder Anne Middelboe Christensen har sagt det ganske præcist: Stemmen er helt sin egen. Den har en karakteristisk sprødhed og en blød melodi – og en klang af god tid.

24. januar kl. 19:30

Stemmen, og Vigga Bro, kan man opleve i forestillingen »Sne« på Stevns Teaterforenings scene i Snurretoppen i Algade 32 i Store Heddinge. Og det er onsdag d. 24. januar kl. 19.30.

Vigga Bro fyldte 80 i efteråret, og »Sne« er måske hendes sidste større fortælleforestilling. Hun har trods de mange år på scenen stadig legelysten i behold.

Den legelyst kan man opleve, når hun med sine to fremragende musikere og legekammerater, Ida Bach Jensen og Birgit Løkke, går på scenen i musik-fablen »Sne«.

Gør fortælling til kunst

De fleste kender Vigga Bro fra hendes over 50 år på danske scener, fra film som »Løgneren«, »Vinterbørn«, »Stille hjerte«, i tv-spil, som »Strisser på Samsø« og»Ørnen«, for ikke at tale om de populære julekalendere. Og så kan hun sin Dario Fo, og er blevet fortællingens grand old lady.

– Vigga var i den grad min store inspirationskilde, da jeg startede som ung skuespiller i 1978, siger teaterforeningens Lene Vestergård.

– De første fem år efter skuespillerskolen arbejdede vi tæt sammen i Teatergruppen Banden. Så jeg havde det store held at være med på nærmeste hold, da Vigga tog hul på at gøre historiefortælling til det næste store kapitel i en stor skuespillerkarriere. Vi glæder os til at hun tager publikum med på fantasirejse i Snurretoppen.

Om forestillingen

Forestillingen »Sne« drager nytte af det lange livs erfaringer. Nok ligger det hvide hår som sne på Vigga Bros hoved; men forestillingen skabes i samarbejde med væsentlig yngre kunstnere som f.eks. bassisten Ida Bach Jensen, der spiller på Vigga Bros afdøde mands, Erik Moseholms 240 år gamle bas.

Det er datteren Anna Bro, som er forestillingens instruktør.

Forestillingen opleves som en nysgerrig, musikalsk rejse ned gennem erindringerne og historierne. Og når det handler om sne, er der naturligvis også slædefart bag halsende hunde, ørne og Knud Rasmussen med i historien.

Billetter købes på www.stevns-teater.dk

sky

 

Skriv en kommentar