(Last Updated On: 19. februar 2018)

»Klint«. Lyden af en Verdensarv kommer i ny udgave til august

Stor glæde: Klint 2 opføres til august i Boesdal Kalkbrud.

Boesdal: Initiativtagerne med Lene Vestergaard i front, har siden 2016 kæmpet for at realisere en ny udgave af den sanselige teaterkoncert om Stevns Klint.

Nu er det lykkes, og den opføres i Pyramiden i Boesdal i perioden 23 –26. august.

Nu er det en realitet

Holdet bag musikteater-forestillingen, som blev et tilløbsstykke i august 2016, har nu givet hinanden håndslag på, at »Klint« får nyt liv i en ny udgave.

– Det var så stor en oplevelse at få »Klint« til at leve på alle planer, siger Lene Vestergård, som er den ene af idé-kvinderne bag den Reumert nominerede »Klint«.

– Alle udfordringerne med at få teknikken til at fungere, alle de mange frivillige, der lagde tid og kræfter i at føre vores vilde ideer ud i livet, samarbejdet med forskere, sangere og virksomheder. Jeg havde ikke turdet håbe, at vi kom så langt, men vi måtte gøre det igen, lyder det fra en glad og lettet Lene Vestergård.

Særpris for stevnsboere

Det koster, at opføre en så spekulær forestilling. »Klint 2« fik den sidste økonomi på plads ved månedsskiftet, da Stevns Kommune sammen med Metro-Schrøder Fonden, Toyota Fonden, Oticon Fonden og Louis-Hansen Fonden sikrede finansieringen.

For at få økonomien til at hænge sammen, må billetpriserne dog op.

– Men folk i Stevns Kommune har mulighed for at købe billetter til ’først–til-mølle–pris’. Vi sætter prisen op, når de første 250 billetter er solgt, siger Lene Vestergård.

– Vi satser vores løn på, at »Klint 2« kan tiltrække lige så mange som »Klint 1«. Ellers bliver det vandgrød i nogle måneder, slutter hun med et optimistisk smil.

Og hvad er så det nye?

Birgit Løkke, som har komponeret »Klint«, er en fremragende perkussionist. Hun får en ’slagtøjs-ø’ midt på den enorme scene.

Billedhugger Bo Karberg konstruerer et stort klang-instrument af svævende kalk- og flintblokke til Birgit Løkkes musik.

Klint-koret er udvidet med flere erfarne sangere. Korprøverne med Charlotte Muus Mogensen er netop begyndt. Og denne gang bliver kor og solister altså ledsaget af live-musik, hvor det sidst var et elektronisk klang-lag, der bandt korsatserne sammen.

Billetsalget foregår via www.stevns-teater.dk

sky

 

Skriv en kommentar