(Last Updated On: 11. maj 2018)

Oskar, her med sin mormor, Nanna Nørby, vandt sidste år for bedst egnet plakatbillede. Han havde malet et portræt af sin mormor. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: Den censurerede udstilling for børn og unge, Stevns Åben, står for døren med allersidste frist for tilmelding den 17. maj – som også er dagen, hvor værkerne skal afleveres på Kulturloftet i Store Heddinge.

Professionelle dommere

Stevns Åben er en udstilling for unge i alderen 9 til 17 år, og to professionelle kunstnere vil bedømme og udvælge de egnede værker.

Det er syvende gang den censurerede udstilling gennemføres, og de to dommere er Annette Sjølund og Torben Olesen

Værkerne kan være maleri, tegning, skulptur eller anden form for kunst såsom installation, relief, video eller andet. Alle kan deltage med to værker.

Når værkerne er afleveret, vil det professionelle censorteam bedømme dem, og de bedste værker premieres. De udvælger dels bedste værk i to aldersklasser, dels det bedst egnede billede til næste års plakat.

Mormor kom på plakaten

Sidste år var det dengang 10-årige Oskar fra Klippinge, der vandt for bedste plakatmotiv. Han malede sin mormor, Nanna Nørby. Og hans fine og farveglade maleri pryder dette års plakat.

– Oskar havde lavet et godt billede, der egner sig til plakat, fordi det er så enkelt og fint, forklarer en af arrangørerne, Ulla Thornberg.

Oskar deltager igen i år, dels med et maleri, dels med en skulptur af en slags for ikke at afsløre for meget.

Tilmelding

Fernisering af udstillingen er den 26. maj klokken 11 på Kulturloftet over biblioteket i Store Heddinge. Sidste udstillingsdag er den 23. juni.

Institutioner i Stevns, Faxe og Køge har fået en invitation, og principielt er alle velkomne til at deltage, uanset bopæl.

Tilmeldingsblanket til udstillingen kan findes på kulturloftet.dk.
rmh

 

Skriv en kommentar