(Last Updated On: 6. november 2018)

Der bliver normalt samlet penge ind, så Store Heddinge Borger- & Handelsstandsforening sørger for, at der årligt er en smuk julebelysning i Store Heddinge.
Hvis vi fortsætter med at have julebelysning, ville det så evt. ikke være en mulighed at investere i »timers« (døgnure)?

Jeg ved, at julemanden kommer hvert år og tænder lysene på juletræet, og nogle vil måske mene, at ideen går lidt ud over børnene og måske også de voksne, hvis de andre lys bliver tændt og slukket hver dag i december, og ikke lyser konstant ligesom juletræet.

Men vi bliver jo nødt til at følge med tiden, og måske lærer børnene også, at julemanden prøver at passe på miljøet ved, at det kun er juletræet, der lyser i hele december.

Hvor mange har glæde af, at lysene står tændt hele dagen, hvor man alligevel ikke kan se og nyde det, og det er tændt natten langt, hvor der ikke er så mange, som ser det.

I sidste ende vil det spare penge, der kan gå til betaling af ”timerne” og måske julebelysning året efter. En ting er at spare penge, det andet er, at vi også sparer en del energi og passer på vores klima.

Der kunne evt. sættes ”timer” til, så lysene hver dag tændes fra kl. 14 og slukkes kl. 23. På bare 25 dage kan der spares 375 timers tændt lys. Det har da også noget at sige i en tid, hvor vi må tage initiativ og gøre en forskel for miljøet, selvom det engang imellem rykker ved vores traditioner og vaner.

Tine L. G. Jensen
Vestergade 2b
Store Heddinge

Skriv en kommentar