(Last Updated On: 8. marts 2019)

Bedding.dk og Renthjem.nu vil skabe jobs til medarbejdere, der i dag står udenfor arbejdsmarkedet. De to virksomheder deltager i et forløb, der skal skabe vækst og socialt ansvar. Samtidig får otte ledige Stevns-borgere et udviklingsforløb, der skal gøre dem parate til et lønnet job i virksomhederne.

Jens Rolighed, indehaver af Bedding.dk. (Pressefoto)

Rødvig: Flere og flere brancher oplever mangel på arbejdskraft, og det hæmmer væksten. Samtidig får knap 900 arbejdsløse Stevns-borgere kontanthjælp eller særlige ydelser fra kommunen. Det oplyser Den Sociale Kapitalfond i en pressemeddelelse. Her kan man også læse om et nyt samarbejde mellem Stevns Kommune, Indsats, Den Sociale Kapitalfond og to virksomheder fra Rødvig, som skal skabe otte nye jobs til medarbejder, som i dag står uden for arbejdsmarkedet.

De to lokale virksomheder, Bedding.dk og Renthjem.nu, deltager i et forløb, der skal skabe vækst og socialt ansvar.

– Jeg har – som min far før mig – altid ansat folk, som har haft svært ved at finde deres ben på arbejdsmarkedet – både ’uvorne’ knægte og flygtninge. Det er vigtigt, at vi som virksomhed hjælper samfundet, og derfor er jeg glad for, at vi nu får mulighed for at sætte det mere i system, siger direktør Jens Rolighed fra bådebyggeriet i Rødvig, bedding.dk.

 

 

Krista Paulin, indehaver af Renthjem.nu. (Pressefoto)

– Hvis flere på Stevns skal i job, skal vi have flere iværksættere og flere virksomheder. Udsatte ledige kan blive loyale og dygtige medarbejdere, hvis vi passer godt på dem. Jeg håber, at jeg med projektet kan inspirere andre til at se muligheden i at tage socialt ansvar, siger direktør i Renthjem.nu, Krista Paulin.

Otte ledige Stevns-borgere fået et udviklingsforløb, der skal gøre dem parate til et lønnet job i virksomhederne.

Virksomhederne stræber efter at ansætte mindst to ledige borgere hver.

Stevns Kommune har opgaven med at finde de ledige borgere, der skal igennem 12 måneders opkvalificeringsforløb og jobtræning, så de bliver klar til ansættelse i virksomhederne.

– Vi har et stort behov for, at flere virksomheder, sammen med os, tager et medansvar for de borgere, der er på kanten af arbejdsmarkedet og har svært ved at komme i ordinært arbejde. Derfor er jeg rigtig glad for det projekt, som nu går i gang, og at vi har to lokale virksomheder med på vognen. Jeg forventer mig meget af projektet, og glæder mig til at se, hvordan det kommer til at skride frem, fortæller formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme i Stevns Kommune, Mikkel Lundemann Rasmussen (K).

– Hvis vi formår at skabe vækst i virksomheden, bliver der jobs til flere. Det skaber mulighed for, at mennesker fra offentlig forsørgelse kommer ind på arbejdsmarkedet. Det er godt for den enkelte, det er sundt for samfundsøkonomien – og vi kan se, at virksomheder, der deltager i vores forløb, får nye vækstmuligheder, siger Birgitte Frost Mathiesen, der er direktør og partner i Den Sociale Kapitalfond, som arbejder for vækst med en social bundlinje.

Projektet ’Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber’ støttes af EU, drives af Den Sociale Kapitalfond og gennemføres i 2019 i samarbejde med seks kommuner – udover Stevns er det Aalborg, Kolding, Odsherred, Køge og Gentofte – og 10 virksomheder fra de seks kommuner.

Projektet gennemføres i 2020 med virksomheder fra Ikast-Brande, Gribskov, Silkeborg, Holbæk, Frederiksberg og Holstebro kommuner.

Fakta:

Bedding.dk
Bedding.dk udfører alle opgaver på båd. De arbejder i alle træsorter og laver derudover alt i aluminium, rustfrit stål og glasfiber. De kan stort set udføre alle tænkelige håndværksmæssige opgaver – helt fra bunden. Virksomheden har syv fuldtidsansatte.

Renthjem.nu
Renthjem.nu leverer alt i rengøring hos private og erhverv. Virksomheden har otte medarbejdere, fire på Stevns og fire i København.

Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber
Projektet ’Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber’ kobler kommuner og virksomheder i et år. Virksomhederne i projektet gennemgår 12 måneders individuelt tilpasset forløb med forretningsudvikling og social inklusion med Den Sociale Kapitalfond. Samtidig bliver udsatte ledige klædt på til at komme i beskæftigelse hos virksomhederne. Det sker i et forløb hos en lokal udviklingsaktør. Kommunerne hjælper med at finde de udsatte borgere til projektet.

Den Sociale Kapitalfond
Den Sociale Kapitalfond udvikler og afprøver nye metoder, så social ansvarlighed bliver en god forretning, både for virksomheder og i det offentlige. De mest succesfulde metoder udbredes på et kommercielt grundlag, således at vi skaber vækst med social bundlinje.

 

Skriv en kommentar