(Last Updated On: 16. marts 2018)

Krydsningshelle på Stevnsvej

En krydsningshelle på Stevnsvej står på Vej og Materielgårdens
to-do-liste, så beboere i Strøby Egede kan komme mere sikkert over Stevns mest trafikerede vej. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: Lytter man til vandrørene i Strøby Egede, lader det til, at borgerne i det nordlige Stevns har en ualmindelig god kondi, hvilket formentlig skyldes, at de er vant til at løbe for livet, når de krydser Stevnsvej.

16 biler i minuttet

Sagt med andre ord, er der bekymring over at krydse den trafikerede Stevnsvej.

Og det er der god grund til, viser tal fra kommunens Vej og Materielgård. 14.000 personbiler og lastbiler kører i døgnet på Stevnsvej, hvilket er et gennemsnit på 580 biler i timen; 1.000 per time i myldretiden.

Fare for børn og unge

Stevns Kommune oplyser, at der i området fra Prambroen til Strøby Egede Centret bor 563 beboere, som benytter to stoppesteder på Stevnsvej.

Overgangen til stoppestedet ved Strandparksvej er desuden også adgang til stranden, som især om sommeren benyttes af børn og unge.

Kommunen er positiv

Stevnsbladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Strøby Egede Borger- og Grundejerforening om behovet for en overgang, der kunne skabe mere trafiksikkerhed for fodgængerne.

Til gengæld har lederen af Vej & Materielgård, Jacob Asbjørn Jacobsen, et positivt bud på en løsning.

– Som udgangspunkt er det ikke et optimalt sted til placering af fodgængerfelt, siger han, og forklarer, at man normalt vil etablere et fodgængerfelt hvor der er meget krydsene gående trafik.

Krydsningshelle på vej

Kommunen har vurderet, at mængden af krydsende fodgængere på stedet fortrinsvis er om morgenen og eftermiddagen, og derfor vil der ikke være den trafikmængde, som er påkrævet for at etablere et fodgængerfelt.

Det anses for en bedre løsning at lave en krydsningshelle på midten af vejen, hvor de gående kan stå i sikkerhed for bilerne.

– Vi vil kigge på mulighederne for at forbedre krydsningen med en krydsningshelle på stedet, lover Jacob Asbjørn Jacobsen, og tilføjer, at det vil indgår som en del af kommunens anlægsliste, men at han ikke kan sige noget om tidshorisont.

Krydsningshellen vil blive som den, som er etableret hvor Billesborgvej møder Strandvejen.

sky

 

Skriv en kommentar