Da planen om en ny ’udsigtstrappe’ ved Stevns Fyr blev præsenteret i 2016, så den således ud: en ny stiforbindelse i landskabet samt en større renovering af ’Udkiggen’, forsvarets gamle udsigtspunkt på klintekanten.

Store Heddinge: Der er brug for en mere grundig geoteknisk undersøgelse af mulighederne for at etablere en ny udsigtstrappe ved Stevns Klint. “Udkiggen” kaldes projektet, som støttes af Realdania.

Udsigtsplateau er målet

Der er indgået aftale med den rådgivende ingeniørvirksomhed GEO om at udføre en grundig geoteknisk undersøgelse af muligheden for at etablere en trappe.

Undersøgelsen starter til foråret. I første omgang består undersøgelsen i 3D-opmålinger af klintens form samt undersøgelser af de forskellige lag.
Målet er at afdække, hvorvidt og hvordan det er muligt at udføre trappen med udsigtsplateau.
Når den geotekniske undersøgelse er afsluttet, vil projektets parter tage endelig stilling til, om og hvordan projektet kan føres ud i livet.

Kompliceret projekt

»Udkiggen« renoveres ikke omfattende, men bevares, så gæsterne på fyrcentret fortsat kan få en fornemmelse af koldkrigshistorien på stedet.

Bjørn Voltzmann, vicedirektør i Stevns Kommune:

-Trappeprojektet skal gennemføres på et unikt sted i Danmark og i verden og på en helt særlig undergrund. Derfor er det vigtigt, at den bliver helt rigtig. Processen med at udvikle projektet har været lang og mere kompliceret end først antaget. Men i Stevns Kommune er vi glade for, at projektet nu er endnu et skridt tættere på målet, slutter Bjørn Voltzmann.

Skibe og fugletræk

Imens undersøgelsen pågår vil Stevns Kommune i samarbejde med Naturstyrelsen fjerne den gamle halvrådne skur-del, så det alene er den autentiske del af »Udkiggen«, der står tilbage.

Her vil besøgende selv kunne prøve, hvordan man sad og foretog skibskending og måske også have lejlighed at iagttage fugletræk, eller se fyrskibet blinke diskret fra Falsterbo, som der synges om i »Lystsejlads«; visen der sætter poesi til to pilsnere i en snor.

sky

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.