(Last Updated On: 19. april 2018)

Strøby: Kl. 11.27 onsdag den 18. april fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld på Strøby Bygade, hvor en bil var forulykket og nu lå på taget i grøften.

Ambulance og politi kørte til uheldsstedet, hvor vidner kunne oplyse, at de havde set en uskadt, men formentlig spirituspåvirket mand kravle ud af bilen og flygte fra stedet. Et kvikt vidne havde optaget en kort video af føreren i flugt, og han blev eftersøgt ved hjælp af bl.a. politihunde.

I den forulykkede bil var der ikke flere personer, men politiet fandt spiritusflasker og en pung tilhørende en 86-årig mand fra Strøby.

Uden kørekort og spirituspåvirket

Cirka 1500 meter fra uheldsstedet fandt politiet på Klippingevej ved Varpelevvej den eftersøgte fører, som blev anholdt som mistænkt for spirituskørsel.

Den anholdte var en 35-årig mand fra Rumænien, som ikke havde kørekort og desuden var påvirket af spiritus.

Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Redningsberedskabet blev tilkaldt til at tage sig af udsivende olie fra det forulykkede køretøj med rumænske nummerplader.

Flere tricktyverier på samvittigheden

Den anholdte rumæner er desuden mistænkt for to tyveriforhold i hhv. et byggemarked i Køge og på parkeringspladsen ved et supermarked i Strøby Egede tidligere på formiddagen.

I byggemarkedet havde den mistænkte kl. 9 henvendt sig til en 91-årig mand for at få vekslet en tyvekrone til mønter. Den mistænkte fik samtidig held med at stjæle offerets pung indeholdende ca. 900 kr.

Senere på formiddagen var en 86-årig mand fra Strøby blevet kontaktet af den mistænkte på parkeringspladsen ved Rema1000 i Strøby Egede for at få vekslet en mønt. Herunder lykkedes det at stjæle en pung med 1000 kr. fra den 86-åriges lomme, inden tyven forlod stedet.

Ifølge politirapporten har endnu et tricktyveri fundet sted denne onsdag formiddag. En pung indeholdende dankort fra Nordea, sygesikringsbevis, kørekort, diverse medlemskort samt 650 kr. i kontanter blev stjålet onsdag den 18. april kl. 11.

Politiet modtog en anmeldelse umiddelbart efter tyveriet, og anmelder oplyste, at han blev spurgt, om han kunne veksle en tyver til tiere. Gerningsmanden prikkede anmelder på brystet, og det er formentlig ved denne berøring, at pungen blev stjålet fra inderlommen.

Tyveriet fandt sted ved Netto på Kystvejen.

Den anholdte blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.

 

Skriv en kommentar