(Last Updated On: 22. juni 2018)

Citat: “Det er svært at pege fingre ad nogen konkret. Kritikken går hele vejen rundt. Vi kan bruge lang tid på at dunke hinanden i hovedet med, om det er politikernes eller forvaltningens skyld”.

Denne udtalelse fra den nuværende borgmester og nuværende formand for Børn, Unge og Læring, kan vi i DF på ingen måde bakke op om.

I sidste valgperiode sad vi som henholdsvis viceborgmester og formand for Børneudvalget.

Vi blev i starten af perioden gjort opmærksom på, at der var problemer med behandlingen af børnesagerne i kommunen. Vi blev dengang oplyst om, at der var 500 verserende sager. Derfor forlangte vi selvfølgelig at der blev styr på området. Der blev dengang hyret konsulenter ind fra Kommunernes Landsforening til at afhjælpe problemet.

Vi spurgte derefter løbende ind til, hvordan det nu gik med børnesagerne. Her blev vi hver gang informeret af Forvaltningsdirektøren om, at lovgivningen nu blev overholdt og der var helt styr på området.

Vi er gentagende gange blevet kontaktet af dybt frustrerede borgere, som ikke mente at deres sager blev korrekt behandlet. Når vi kontaktede forvaltningen med disse sager, blev vi informeret om at de behandlede sagerne efter lovgivningen og vi politikere skulle ikke blande os i enkeltsager, men “komme op i helikopterperspektiv”. Når vi forsøgte at råbe andre politikere op, bakkede de desværre forvaltningen op i, at vi politikere ikke skulle “blande os i enkeltsager”.

Dermed kunne vi ikke komme videre og måtte desværre informere de frustrerede borgere om, at vi var blevet orienteret om at alt gik lige efter bogen og lovgivningen blev overholdt.

Nu står vi desværre her igen, og er bekræftet i at “alt ikke var som det skulle være, og at lovgivningen ikke er blevet overholdt”.

Denne sag er så alvorlig. Alt for mange borgere er kommet i klemme.

Selvfølgelig skal der placeres et ansvar, og problemet skal løses, så alle kan være trygge ved at sagerne bliver korrekt behandlet, og borgerne får en respektfuld og ordentlig behandling. Alt andet ville være mangel på respekt overfor kommunens borgere.

Med venlig hilsen

Varly Jensen og

Janne Halvor Jensen

Dansk Folkeparti

 

Skriv en kommentar