(Last Updated On: 4. januar 2019)

Hør Klints teatermusik

UrKlangs skabere. Forrest billedhugger Bo Karberg og bagest komponist Birgit Løkke med verdensarvs-instrumentet i Pyramiden. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: De kreative folk bag den eminente multikultur-forestilling “Klint” kommer med et tilbud “you can’t refuse”.

Klin-koncert i Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge, lørdag den 2. februar kl. 16.

Tilpasset kirkerummet

Musikteaterforestillingen “Klint” er blevet tilpasset til Sankt Katharinas kirkerum.

Det lille krebsdyr, rurens fortælling, solisterne og alle korsatserne er med. Komponist og percussionist Birgit Løkke spiller på en nedskaleret udgave af Verdensarvs-instrumentet UrKlang.

Koncerten varer ca. 50 minutter. Dørene åbner kl. 15:40.

Koncertudgave af værk

Holdet bag »Klint« glæder sig til at opføre en koncertudgave af musikteaterforestillingen om geologien i Stevns Klint.

Forestillingen spillede i fuldt format for fire udsolgte huse i Boesdal Pyramiden i august 2018.

– Og så savner vi alle de skønne sangere. Det var et intenst samarbejde op til premieren i august, og vi glæder os til at ’synge klinten’ igen, siger Lene Vestergaard, som også er forkvinde for Stevns Teaterforening.

Kunstner på arbejde

Billedhugger Bo Karberg vil fremstille en nedskaleret udgave af Verdensarvs-instrumentet UrKlang, som kan stilles op i kirken til koncerten.

De, der ikke nåede at opleve “Klint 2” i Boesdalpyramiden, får hermed muligheden for at høre korsatserne, solisterne og teksten i samspil organist Charlotte Muus Mogensen og Klint-koret.

– Vi flytter klangen af kokkolit-alger, meteor-katastrofe og kalkmassiver fra den tolvkantede Pyramide-akustik til den ottekantede kirke, forklarer Lene Vestergaard.

Solisterne er klar

Flere af korsangerne fra Klint-koret synger også i Kantoriet.

Solisterne Hanne Skov, Uffe Jonas og Tove Conrad Lidegaard ser frem til at synge deres soli om bløddyr, uddøende dinosaurer og om livet der spirer frem igen af katastrofens aske. Og denne gang i et mere intimt rum.

Bestil billetter på nettet

Ophavskvinderne til »Klint«, skuespiller Lene Vestergård og perkussionist Birgit Løkke har, siden de skrev og komponerede værket i 2016, ønsket at afprøve tekst og komposition i forskellige formater.

Det sker nu, og man kan købe et program med hele Klint-teksten, og artikler om musikken og geologien for 20 kr.

Billetterne koster 125 kr., og kan findes på www.stevns-teater.dk eller på Facebook siden: KLINT – musikteater i Pyramiden.

sky

 

Skriv en kommentar