(Last Updated On: 6. september 2017)

Prismodtagerne fra venstre Laura Nielsen, Mathilde Heinemann, Julie Høstfeldt og Sarah Hansen tog skole-Oscarprisen med hjem til Store Heddinge Skole. (Foto: Lars Flemming Mogensen)

Store Heddinge: Fire elever fra Store Heddinge Skole har netop vundet prisen for bedste film i Skole Film Festivalen i Odense.

9 A vandt også i kategorien bedste kvindelige skuespillerinde.

Vigtig filmfestival

TheNextFilm er en platform for udvikling af unge filmproduktion af unge. Den største begivenhed er TheNextFilmFestival, som er en filmfestival over flere dage.
Den ligger hver år i slutningen af august/starten af september i Odense i samarbejde med Odense Internationale Filmfestival.

En vigtig begivenhed på TheNextFilmFestival er SkoleFilmFestival Finalen. Her mødes vinderne fra de mange skolefilmfestivaler til en festlig galladag med rød løber, filmvisninger, oplæg fra danske filmstjerner og prisuddeling.

Teenagerdrama med humor

9 A havde i alt lavet fire film, som deltog i konkurrencen for stevnsskolerne, og det var så den ene, »Worst Friends Forever«, som vandt og gik videre til festivalen i går.

– Den handler om to piger, der er bedste veninder, men den ene, vil ikke være sammen med den anden mere, fordi alt går galt, når de er sammen. Så hun vil prøve at dræbe hende på alle tænkelige måder, men det går selvfølgelig også galt, siger en glad lærer, Lars Flemming Mogensen, og slutter:

– Det er teenagedrama på en surrealistisk og komisk måde.

Nummer et ud af 14

Der var 14 andre film alias skoler med i konkurrencen.

Mandag stod skoleledelsen klar til at lykønske klassen med en ekstra præmie.
sky

 

Skriv en kommentar