(Last Updated On: 12. marts 2018)

På rekordtid er 7-årige Virgil fra Strøby Ladeplads blevet én af landets meste efterspurgte barneskuespillere. Årsagerne hertil er flere: Et stort talent, en god portion disciplin og professionalisme, den rette opbakning og støtte fra forældrene og ikke mindst en skøn udstråling

Virgil/Oskar og Birgitte/Victoria spiller søn og mor i serien Greyzone. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Strøby Ladeplads: Måske har du også blev fanget af TV2’s nye spændingsserie Greyzone, som de sidste tre søndage er løbet henover skærmen kl. 20.

I én af hovedrollerne er Birgitte Hjorth Sørensen som droneingeniøren Victoria Rahbek og mor til Oskar.

Oskar hedder i virkeligheden Virgil, han er 7 år gammel, bor i Strøby Ladeplads og går i 1.å. på Strøbyskolen.

Kometkarriere

Med kun syv år på dåbsattesten har Virgil allerede fået sig et imponerende CV indenfor filmbranchen.

Hans første opgave var en reklamefilm for Spangsbergs flødeboller. Den blev filmet i sommeren 2016 og vist på TV ved juletid. Søren Kragh Jacobsen var instruktør – og der var stor ros til Virgil for hans præstation, både fra den erfarne filminstruktør og fra lydmanden.

Dernæst kom en City2 reklame, efterfulgt af en kampagne for Kræftens Bekæmpelse om en røgfri fremtid, hvor den dengang kun 6-årige Virgil holdt en over tre minutter lang enetale foran en stor forsamling voksne. Og han kunne teksten udenad – fra ende til anden.

– Det er én af Virgils styrker, at han kan huske replikkerne udenad. Men også at han bliver professionel, lige så snart klaptræet lyder, fortæller hans mor, Mie Katring-Rasmussen, da Virgil sammen med sin mor og far, Palle Katring-Rasmussen, tager imod hjemme på privatadressen i Strøby Ladeplads en ganske almindelig tirsdag eftermiddag efter skole.

T-shirten er den samme, som Virgil har på i Greyzone. Han fik den i gave af kostumepigerne, da optagelserne var slut. Birgitte Hjorth Sørensen købte den kop og bestikket til ham, som han brugte i serien. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Et naturtalent

Virgils evner foran kameraet har også givet ham en rolle i kortfilmen Skytæmmer. I efteråret optrådte han sammen med Jonatan Spang i minisketches, som blev vist efter rulleteksterne til alle afsnittene af comedyshowet »Tæt på sandheden« på DR2. Den hidtil største opgave er hans rolle som Victor i Greyzone.

Og flere opgaver venter i foråret, for Virgil er i øjeblikket blandt de meste efterspurgte barneskuespillere i Danmark.

– Det er jo en lille verden. Børnecasterne fik hurtigt øjnene op for Virgil, og nu husker de ham, når der kommer nye opgaver, fortæller Virgils mor.

Faktisk er Virgil nu blevet så efterspurgt, at han har fået sin egen agent, og skuespillet ligger tilsyneladende helt naturligt til ham.

– Jeg er tryllekunstner og tager hver weekend ud for at optræde. Virgil er begyndt at komme med som min hjælper, og han befinder sig godt foran et publikum, men han har aldrig spillet på en amatørskuescene eller fået anden træning indenfor skuespillet, fortæller Palle Katring-Rasmussen.

Klasselokale vs. filmstudie

Virgil har – ligesom de fleste andre danske drenge på syv år – et værelse fyldt med legetøj, logo af yndlingsfodboldklubben osv. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Nogle dage er Virgil en ganske almindelig 1. klasses skoleelev med dansk- og matematikundervisning, SFO, leg med vennerne og fodboldtræning om eftermiddagen.

Andre dage bliver han hentet tidligt om morgenen i bil med privatchauffør og kommer først hjem om aftenen efter en fuld arbejdsdag med voksne kolleger og optagelser.

– Det er lidt hårdt, især når vi skal lave scenerne om, nogle gange skal vi lave dem om 1.000 gange. Og så er der varmt i filmstudiet, forklarer Virgil og slår ud med armene.

40 filmdage over et halvt år, 120 mand på settet, og Virgil var den eneste under 18 år. Optagelserne til Greyzone har betydet lange arbejdsdage, og på et tidspunkt blev det også for meget for Virgil.

– Det er jo en voksenverden med tårnhøje krav, og én gang mærkede vi, at det var for meget for Virgil. Vi talte med produktionsselskabet om, at det var for hårdt, og de lyttede og gjorde noget ved det med det samme, fortæller Mie Katring-Rasmussen.

– Siden har en arbejdsdag typisk været på 8 timer og en sjælden gang på maksimalt 12 timer. Når vi må være med ved optagelserne, så er vi der. Som forældre er vi så privilegerede, at vi med vores arbejde kan indrette os, være med og være der for ham, forklarer Virgils far.

Og hele vejen igennem optagelserne har Anna, som er ansat af TV2 udelukkende til at passe på Virgil, taget sig godt af den unge skuespiller, med omsorg, sund kost, at få rørt sig og få lavet lektier mm.

Storebror og lillesøster optræder også

Virgil er ikke den eneste i familien, der har vist talent for skuespilleriet. Virgil har flere gange spillet sammen med sine søskende: Blandt andet i kortfilmen Skytæmmer – sammen med sin storebror Victor på 17 år, og i kampagnefilmen Røgfri for Kræftens Bekæmpelse – sammen med sine lillesøster Villje, som er 4 år.

Der er syv afsnit mere om Oskar og Victoria. De er taget som gidsler af nogle terrorister, som planlægger et terrorangreb i Skandinavien.

Og der er ikke sidste gang, at vi har set Virgil optræde. Han er allerede i gang med optagelserne til en ny kortfilm og en ny kampagne.

– Men vi siger altid til vores børn, at den dag I ikke gider mere, så stopper I bare, slutter Palle Katring-Rasmussen.
rmh

Tre hurtige til Virgil:

  • Til spørgsmålet »Hvad er sjovest, skuespil eller skole?«, svarer Virgil uden betænkningstid: »Skuespil« – omend mor Mie supplerer svaret med, at efter fjorten dag med optagelser savner Virgil vennerne, skolen og fodbold.
  • Samme hurtige svar leverer Virgil til spørgsmålet »Hvad vil du være, når du bliver voksen?«. »Skuespiller«, lyder svaret prompte, efterfulgt af et lidt mere forsigtigt »…eller fodboldspiller«.
  • Virgil er heller ikke i tvivl om, hvad der har været det bedste ved at være med i Greyzone: »Min filmfamilie – og så er det dejligt at blive sminket«, siger Virgil med et stort smil. Til gengæld ville han gerne have haft lidt mere selvbestemmelse over sin frisure, kan far Palle fortælle.

 

Skriv en kommentar