(Last Updated On: 11. oktober 2021)

Erhvervsråd fejrede sig selv og alle virksomheder på Stevns

Mikkel Lundemann (tv), Anette Mortensen og erhvervschef Thomas Christensen talte ved Stevns Erhvervsråds 10 års jubilæum. (Fotos: Klaus Slavensky)

Jubilæum: Stevns Erhvervsråd kunne i sidste uge fejre 10 år jubilæum i lokalerne på Tinghuset i Store Heddinge.

Stevns Erhvervsråd er en forening stiftet af det private erhvervsliv med det formål at styrke erhvervsudviklingen i Stevns Kommune og forbedre vilkårene for det lokale erhvervsliv, og at dømme efter de mange som kiggede forbi med et tillykke, så er missionen for Thomas Christensen og kolleger lykkes.

Delikatesser og debat

Ved indgangen stod Kasper fra Brew & Co. skænker et udvalg af øl og vin, og Frants fra From Italy sørger for en let anretning af italienske specialiteter, og Karisebageren havde noget til den søde tand.

Og så var der en åben workshop med tænksomme og interessante oplæg fra bl.a. Direktør Mads Kragh fra Erhvervshus Sjælland; stifteren af Solartag, Thomas Pedersen; Asger Søborg og Dan Dalgas, som er ved at bygge et refugie med lydstudier for bl.a. musikere i Frøslev, Gaarden Studios; Christian Christensen, ejer og direktør i Dryk; Pernille Plantener, direktør for BusinessByHeart, og formanden for Stevns Erhvervsråd, Lars Warm, der talte om fremtiden for Stevns Erhvervsråd.

“Vi har momentum”

Hvis man skal tro borgmester Anette Mortensen (V), så er fremtiden lys for Stevns Erhvervsråd, som hun fandt havde leveret positive bidrag til ganske mange iværksættere.

– Erhvervslivet blomstrer på Stevns, og det gør det i kraft af det netværk I har formået at opbygge, sagde borgmesteren og nævnte bl.a. Unesco Verdensarvs partnerprogram som katalysator for erhvervsudvikling.

– Vi har bygget bro mellem erhvervsaktører, og vi har momentum. Landdistrikter kan noget særligt; vi har små åndehuller, er kreative og har højt til loftet, understregede Anette Mortensen, der fremhævede at Stevns Kommune var i vækst med alene 2.200 nye tilflyttere i 2020/21.

Flere stevnske virksomheder havde smagsprøver med på deres populære produkter.

Stevns er glokal

Formanden for Stevns Kommunes Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalg, Mikkel Lundemann (K), introducerede begrebet ’glokal’, som mange fremtidsforskere diskuterer, og Mikkel Lundemann så Stevns, som den glokale landsby, der både satser på det lokale, men også har øje for forandringens nødvendighed og handler globalt. Han talte bl.a. om de yngre generationer som vil ses, værdsættes og som er født ind i en it-verden og som efterstræber globale værdier.

– Jeg vil kaste nogle løse tanker ind, fordi vi står på en brændende platform, som hedder mangel på arbejdskraft, sagde han og gav tre lokale eksempler på virksomheder, der har formået at tiltrække arbejdskraft.

– Der er Verdensarven, som et eksempel på at forene fællesskaber. Der er virksomheden Dryk, som står for international handel og grøn omstilling, og der er Rødvig Kro, som grundet kvalitet tiltrækker talenter i en ellers hårdtprøvet branche, lød det fra udvalgsformanden.

Et indlæg fra salen appellerede til politikerne om at skabe tiltag, der kan forene erhvervsledere med erfaring og de unge, som er på vej ind i arbejdslivet.

Dermed var opgaven på hvor erhvervspotentialet i fremtidens Stevns skal prioriteres ridset op; et mål, der nok kan give Stevns Erhvervsråd arbejde nok til de næste 10 år.
sky

Skriv en kommentar