(Last Updated On: 8. februar 2019)

Stevns over gennemsnittet

I dag, den 15. februar, er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også borgerne i Stevns skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 58,03 procent i Stevns Kommune. Det er lidt flere end de 56,3 procent, der stemte på landsplan. Jeg håber dog, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

I Stevns går borgerne lidt mere op i europæisk demokrati end gennemsnittet i Danmark. Kommunen gjorde det bedre end både Køge og særligt Faxe ved sidste EU-valg. Mens valgdeltagelsen i Køge var på 58,01 procent, lå Faxe en del under landsgennemsnittet med 52,63 procent. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at Stevns engagerer sig. Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.

For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 procent, der stemmer ved folketingsvalg.

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med alle dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Stevns Kommune, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Anne Mette Vestergaard
Chef for Europa-Parlamentet i Danmark

Skriv en kommentar