(Last Updated On: 7. januar 2016)

09MSB CSInge MilbratSTEVNS: Det tyder på et lille flertal for fredning, når kommunalbestyrelsen i aften, torsdag den 7. januar, mødes og skal stemme om fredningsforslaget til Stevns Klint.

Tidligere på ugen mødtes Natur-, Kultur- og Fritidsudvalget (NFK) med Plan- og Teknikudvalget (PTU) på et fælles møde, og her stod det klart, at det nye medlem af PTU som har taget plads efter Flemming Petersen, V, Inge Milbrat, trodser Venstres officielle holdning i fredningssagen, ved at stemme for en fredning – det samme gjorde Flemming Petersen, som efter egen anmodning trådte ud af kommunalbestyrelsen pr. 31. december 2015.

Inge Milbrat stemte sammen for at frede klinten med de to Socialdemokrater, Steen S. Hansen og Steen Nielsen. De to øvrige medlemmer af PTU, Bjarne Nielsen, V og den nyudnævnte formand, Anette Mortensen, V, stemte imod.

I NFK stemte formand Bjarne Østergård Rasmussen, løsgænger, Line Krogh Lay, R, Steen Nielsen, S, og Jan Jespersen, EL, for en fredning mens Rikke Gliese-Mikkelsen, V, stemte imod.

I aften mødes hele kommunalbestyrelsen på et åbent møde i byrådssalen på rådhuset i Store Heddinge kl. 18. Her skal politikerne endnu tage stilling og stemme om sagen. Hvis stemmefordelingen holder, vil fredningsforslaget blive vedtaget med 10-9 stemmer for en fredning.

cs

På billedet ses Inge Milbrat, som er indtrådt i kommunalbestyrelsen pr. 1. januar 2016. Hun stemmer for fredning af Stevns Klint, som sin fratrådte Venstre kollega i Plan- og Teknikudvalget, Flemming Petersen, gjorde. (Arkivfoto: Charlotte Skøtt)

Skriv en kommentar