(Last Updated On: 28. april 2016)

Trods det kølige og regnfulde tirsdagsvejr var der deltagelse fra et stort antal ældre stevnsboere, som alle havde en dejlig dag med bustur og stor frokostbuffet i godt selskab

Se billedserien:

(Fotos: Viggo Billstrøm og Rikke Michael Hansen)

STEVNS: Der var hele 123 tilmeldinger til sightseeing på Stevns og fællesspisning på Traktørstedet Højeruplund arrangeret af Hanne Olsen, formand for Ældre Sagens koordinationsudvalg i Stevns kommune.

Arrangementet skete i forbindelse med den landsdækkende kampagne i uge 17 »Ingen skal spise alene« fra Ældre Sagen og Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Der var afgang fra stationen i Store Heddinge kl. 10, hvor to busser fra Herfølge Turistfart – en dobbeltdækker med plads til 83 passagerer samt en minibus med 20 fyldte sæder – sørgede for transporten.

I hver bus var en frivillig guide fra Stevns Lokalhistoriske Arkiv, der fortalte om de forskellige seværdigheder på ruten, der gik fra Store Heddinge Station via Sigerslev, Holtug, Magleby, Klippinge, Hellested, Juellinge, Lyderslev, Lund, Rødvig til Traktørstedet i Højerup, hvor de sidste deltagere sluttede sig til arrangementet.

Desuden var flere fra den lokale afdeling af Ældre Sagen med som frivillige hjælpere.

På Traktørstedet Højeruplund bød Hanne Olsen alle velkommen til et overvældende buffetbord, som traktør Karl Peter Andersen havde sørget for.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) kiggede forbi sammen med sin far. I sin tale gav borgmesteren udtryk for et ønske om, at en dag som denne kan skabe nye relationer – og måske ville nogle endda lave aftale om at kunne spise sammen en anden dag.

Afslutningsvis var der kaffe og lagkage inden gæsterne glade og mætte blev kørt retur med busserne til Store Heddinge, denne gang i tørvejr.

For at kunne stable et sådant arrangement på benene har Hanne Olsen søgt og fået 25.000 kr. af Stevns kommune og 27.000 kr. af Ældre Sagens landskontor, mens traktør Karl Peter Andersen har givet en favorabel pris på frokostarrangementet.
rmh

 

Skriv en kommentar