(Last Updated On: 28. februar 2014)

På Haslev Idrætsefter-skole mødte Daniel Johannes Friis fra Hårlev første gang sin kommende kompagnon Gustav
Gammeltoft. Mange måneders brainstorming, hårdt arbejde, sved og tårer senere, har de nu – i en alder af bare 18 år – egen virksomhed
Daniel-og-Gustav
De to attenårige drenge, Daniel Johannes Friis fra Hårlev (tv.), og Gustav Gammeltoft har med Bio7 realiseret deres drøm om at blive iværksættere. (Foto: Privatfoto).

HÅRLEV: Efter afsluttet 9. klasse på Hotherskolen i Hårlev havde Daniel Johannes Friis valgt at bruge skoleåret 2011-2012 til at tage det 10. klassetrin på idrætsefterskolen i Haslev. Her mødte han for første gang Gustav Gammeltoft, som han skulle dele værelse med det næste års tid.
”Vi fandt begge hurtigt ud af, at vi delte den samme brændende passion for iværksætteri. Så mens alle de andre elever koncentrerede sig om at bruge tid på at tage deres 10. klasse samt dyrke sport på højt niveau, brainstormede vi dag efter dag og nat efter nat for at finde idéer til virksomhedskoncepter og nye produkter, der ikke allerede var på markedet”, fortæller Daniel.
Mange af idéerne krævede enten en stor startkapital eller andre midler, som man som 17-årig normalt ikke råder over, men snakken om at starte egen virksomhed optog fortsat de to værelseskammerater.
Efter tiden sammen på efterskolen i Haslev, er Daniel og Gustav nu startet på Handelsgymnasiet i henholdsvis Køge og Roskilde. Samtidig begyndte de begge at handle med aktier, og hver især formåede de at tjene en pæn sum penge.
”Det var blot en ringe erstatning for, hvad vi virkelig brændte for, og da to ildsjæle ikke kan holdes tilbage, stiftede vi den 1. august sidste år rent formelt vores fælles virksomhed Bio7.dk, der sælger udstyr til hjemmebiografer”, forklarer den unge iværksætter.

Fandt en niche
Det var lidt af et tilfælde, at de to iværksættere valgte at kaste sig over hjemmebiografer. På iværksætterportalen Amino – startet af iværksætter, forfatter og foredragsholder Martin Thorborg – så de på virksomheder, der var til salg. Her faldt de over en virksomhed, der solgte tilbehør til hjemmebiografer, og det gav dem idéen til at kigge nærmere på salg af hjemmebiografer via nettet, så de lavede en simpel Google-søgning på ordet ”hjemmebiograf”.
”De eneste muligheder, der tilbød sig, var enten den dyre version, hvor man godt kan regne med at skulle af med minimum 80.000 kroner, eller den hjemmestrikkede version, hvor forbrugeren selv skal sammensætte sit setup gennem forskellige elektronikforhandlere. Der manglede ligesom en mellemløsning til den generelle dansker, der gerne vil se film i god og ordentlig kvalitet. Den type forbruger, der bare vil finde det hele på ét sted. Vi havde fundet et nichemarked, der endnu ikke var udnyttet”, forklarer Daniel.

Snart runder
omsætningen 100.000
De to kompagnoner indskød hver især et femcifret beløb som startkapital. Der blev indhentet leverandøraftaler, indsamlet viden, opbygget hjemmeside, anskaffet indløsningsaftale til betaling med Visa/Dankort og meget mere.
Efter godt fem måneder var de to iværksættere medio januar 2014 endelig klar til lanceringen af deres nye virksomhed ”Bio7”, der via hjemmesiden bio7.dk sælger al udstyr til hjemmebiografer til såvel virksomheder som privatpersoner. Om virksomhedens navn forklarer Daniel, at det skulle være kort, enkelt og nemt at huske. Ordet  ”Bio” hentyder til biograf, mens 7-tallet er tilføjet, fordi de to iværksættere boede på værelse nummer 7 på efterskolen.
Ordrerne er så småt begyndt at rulle ind, og omsætningen runder snart de seks cifre.
”Det er et kæmpe rygstød, når man har brugt flere måneders intenst arbejde på at få stablet hele virksomhedskonceptet på benene”, lyder det fra Daniel, der regner med at nå de første 100.000 kroner i omsætning i løbet af marts måned.

Flid skal der til
Det kræver hjerteblod og en stor arbejdsindsats at starte egen virksomhed. Når man samtidig går i skole og har et fritidsjob ved siden af, er der ikke mange ledige timer i døgnet. Daniel arbejder i fakta, mens Gustav er mødebooker hos Alm. Brand forsikring, men de drømmer begge om at kunne bruge al deres tid på Bio7. Selvom Daniel har en back-up plan om at læse HA i projektledelse og erhvervsøkonomi på CBS – Handelshøjskolen i København, tror han fuldt og fast på sin nye virksomhed.
”Nu er der kun en vej, og det er fremad! Vi hæver ikke løn, og kommer ikke til at gøre det det næste lange stykke tid. Vi sigter mod millionerne og håber på, at Bio7 om nogle år kan blive vores levevej. Men vi ved, at det kræver hårdt arbejde og stor flid at nå så langt”, slutter den unge iværksætter fra Hårlev.
rmh

Skriv en kommentar